ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 4. kolo soutěže

Čtvrté kolo soutěže bylo z důvodu účasti našich družstev v pohárových soutěžích rozděleno do několika termínů. Domácí týmy zvítězily ve čtyřech utkáních, hosté si dovážejí body z venku ve dvou případech.

Sokol Husovice dokázaly potřetí za sebou zvítězit v Náchodě. Vždy  to bylo těsné. Letos po vynikajícím výkonu v utkání, kde padlo pět šestistovek, nedali hráči Husovic domácím žádnou šanci na případný úspěch a jasně zvítězili 7:1. SKK Vrchlabí si přiváží body z České Třebové. Po čtvrtém kole zůstává bez porážky již jen Spartak Přerov, který drží vedoucí příčku s náskokem jednoho bodu na SKK Vrchlabí. Po čtvrtém kole již není bez zisku bodů žádné družstvo. Na konce tabulky jsou týmy, které zatím uhrály jedno vítězství. Jedenáctá Jiskra Kovářská a poslední Centropen Dačice, který v tomto kole hodně potrápil vedoucí celek a mnoho nechybělo, aby si Dačice z Přerova odvezly oba body. I to nasvěčuje tomu, že letošní ročník bude hodně vyrovnaný.

Celkem 12× bylo v tomto kole dosaženo výkonu nad šest set. Nejlépe zahrál v Náchodě Zdeněk Vymazal, který porazil 626 kuželek. O pouhé dvě kuželky za ním zaostal jeho spoluhráč Dušan Ryba. V pořadí jednotlivců drží vedoucí příčku přerovský Jiří Kudela průměrem 612 před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice a Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha. V pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo je stále sedm hráčů se 100% bodovým ziskem. Díky lepší úspěšnosti v zisku pomocných bodů vede pořadí třebíčský Kamil Nestrojil před dvojicí přerovských hráčů Jiřím Kudelou a Vlastimilem Bělíčkem.

Nejdramatičtější utkání kola se hrálo v Přerově, kde měli hostující hráči po dvě třetiny utkání dost navrch. Před závěrečnou fází utkání vedly Dačice 3:1 při náskoku 80 kuželek. Závěr stál za to. Domácí dvojice Jiří Kudela s Vlastimilem Bělíčkem postupně umazávala z náskoku hostujícího celku až na -24 před poslední dráhou. Domácí hráči zahráli výborně plné. Vedli o dvě kuželky a bylo již jasné, že budou brát oba body. V závěrečné dorážce brnkl na nervy domácích diváků Vlastimil Bělíček, který po 106 do plných dal pouhých 27 dorážky. Milan Kabelka na něj hodil 44. Naštěstí pro domácí hráče výsledek zachraňoval Jiří Kudela, který bezchybnou dorážkou 60 nahrál na Pavla Kabelku 24 kolků a to rozhodlo o velmi těsné výhře Přerova.

Celek SKK Vrchlabí zajížděl ke svému dalšímu utkání do České Třebové. Hráči Lokomotivy Česká třebová nezopakovali výkon z minulého domácího zápasu a to byla voda na mlýn hostujícího celku. Hned úvodní část utkání vyhráli jeho hráči 2:0. To samé zopakovali ve střední části a nevypadalo to před závěrem utkání pro domácí celek nijak růžově. Lokomotiva Česká Třebová prohrávala 0:4 při ztrátě 100 kuželek. V závěru se domácí hráči Petr Holanec s Pavlem Vymazalem hodně snažili. Nakonec z toho byl zisk dvou bodů, ale hosté jim při dobrých výkonech povolili umazat z náskoku pouze 41 kuželek a to na případnou remízu nestačilo.

Hráči Sokola Luhačovice přivítali v tomto kole na svých dráhách Konstruktivu Praha. Hostující celek držel s domácími krok po celé dvě třetiny utkání. Před závěrem vedli domácí 3:1 při náskoku pouhých pěti kuželek. V závěru sice držel Štěpán Koblížek s Pavlem Kubálkem krok. Jeho spoluhráči se již tolik nedařilo. Michal Markus každým hodem nahrával potřebné kolky. Hosté přistoupili ke střídání. Jaroslava Borkovce vystřídal Jaroslav Pleticha. Střídání již nemělo podstatný vliv na další průběh utkání. Luhačovice poměrně jasně zvítězili a posunuli se v tabulce na třetí příčku.

Krátce k předehrávkám 4. kola, které byly rozloženy do dvou termínů. V Třebíči a v Náchodě se hrálo ve svátek 28. 9. Slavoj Praha  s KK PSJ Jihlavou předehrával své utkání již v neděli 25. 9. TJ Třebíč hostil v předehrávce 4. kola Jiskru Kovářskou. Domácí hráči podali i přes menší výpadek ve střední části utkání kvalitní výkon. Velkou zásluhu na jasné výhře mají hlavně dotahováci Kamil Nestrojil s Václavem Rypelem. Oba pokořili šestistovku, porazili 604 resp. 616 kuželek a nedali tak hráčům hostujícího celku žádnou šanci na případný úspěch. SKK Náchod ani potřetí za sebou nedokázal doma přehrát Sokol Husovice. Husovice zvládly podstatně lépe střední část utkání, kde jeho hráči brali oba body a navýšili náskok v poražených kuželkách na 82. V závěru Jiří Radil s Michalem Šimkem udrželi překvapivě dvojici domácích dotahováků na uzdě, a pečetili tak jasnou výhru hostujícícho celku, když jeho hráči celkově porazili vynikajícíh 3612 kuželek. KK PSJ Jihlava zajižděla k předehráve 4. kola do Prahy, kde se utkala se Slavojem Praha. Jaký bude vyvoj utkání ukázali domácí hráči hned v úvodu, kde Jaroslava Procházka se Zdeňkem Gartusem pokořili šestistovku. 131 kuželek mínus a prohra 2:0 po úvodní části nedávala oslabenému jihlavskému celku velké šance na případný úspěch. Další průběh utkání to potvrdil. Pro hostující celek uhrál čestný bod ve střední části utkání Stanislav Partl. To bylo ze strany jihlavského celku vše. 

Datum: 9. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa