ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 4. kolo soutěže

Čtvrté kolo bylo časově rozloženo do dvou termínů. Z důvodu účasti našich týmů v pohárových soutěžích se tři utkání předehrávala již 28. 9. V předehrávkách byla 100% úspěšná domácí družstva. V sobotu se již domácím celkům tolik nedařilo.

Sokol Duchcov zvítězil ve Valašském Meziříčí a SKK Jičín v Šumperku. Čest domácích tak zachraňoval SKK Náchod, který bez větších problémů přehrál nováčka soutěže Sokol Husovice. V tabulce i po čtvrtém kole zůstávají stále bez porážky dva týmy, a to Slavia Praha a Spartak Přerov. Přerovské hráčky mají na svém kontě jednu remízu, a tak z druhého místa ztrácejí na vedoucí celek jeden bod. Bez zisku bodů jsou na konci tabulky překvapivě ČKD Blansko a TJ Valašské Meziříčí. V příštím kole čeká hráčky Valašského Meziříčí důležitý zápas. Zajíždějí do Brna k utkání s nováčkem soutěže Sokolem Husovice.

Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Jana Račková ze Sokola Chýnov průměrem 572 před dvojicí slávistek Kamilou Barborovou a Vladimírou Šťastnou. 100% úspěšnost v zisku bodů pro družstvo stále drží devět hráček. Díky lepší úspěšnosti v zisku pomocných bodů vévodí pořadí Aneta Cvejnová z SKK Náchod před Kateřinou Fajdekovou ze Spartaku Přerov a Kamilou Barborovou ze Slavie Praha.

TJ Valašské Meziříčí doma opět výkonově nepřesvědčilo. Jeho hráčky podaly neslaný nemastný výkon a podlehly nováčkovi soutěže Sokolu Duchcov. Taková ztráta bodů je velmi bolestná. Z domácích ani jedna svým výkonem nepřesvědčila. Všechny zůstaly v červených číslech. Při shodném zisku bodů ze hry nakonec rozhodovaly poražené kuželky. V konečném účtování jich měly víc hostující hráčky díky výbornému výkonu Nikol Plačkové. Ta vysoko vybočila z šedi průměru zápasu, když porazila výborných 570 kuželek a ty rozhodly o zisku bodů pro Sokol Duchcov. Hostující hráčky zaznamenaly již druhou výhru venku a drží čtvrtou příčku v tabulce.

KK Šumperk v utkání čtvrtého kola hostil SKK Jičín. Domácí hráčky tentokrát mírně polevily, zahrály lehce pod své možnosti a toho hostující družstvo dokonale využilo. Po vyrovnaných dvou třetinách utkání nezvládly domácí hráčky závěr zápasu, kde přehechaly iniciativu svým soupeřkám. Veronika Štáblová s Lenkou Kubovou na svoje soupeřky nestačily. Lenka Hrdinová s Petrou Abelovou postupně získávaly pomocné body a zvyšovaly náskok v poražených kuželkách až na konečnou výhru 6:2 při náskoku 48 kuželek.

SKK Náchod hostil nováčka soutěže Sokol Husovice. Domácí hráčky nezopakovaly výkon z druhého kola. Nahrály v celkovém součtu o 100 kuželek méně, ale na slabě hrající Husovice to stačilo. Husovice bodovaly pouze ve dvou případech díky nevýrazným výkonům domácích hráček, které skončily výkonově pod hranicí 500 poražených kuželek. Nejlepší nához v podprůměrném utkání zahrála domácí Lucie Moravcová, která porazila 558 a jako jediná v utkání se vymanila z červených čísel. Z hostujícího celku žádná z hráček hranici 540 nepřekonala. Nejvíce se přiblížila výkonem 526 Běla Wollerová.

Krátce k předehraným utkáním 4. kola. Hráčky Přerova hostily letos nevýrazně hrající ČKD Blansko. Hostující hráčky si v Přerově ani neškrtly a odjížděly s kanárem po jasné prohře, když se jim nepodařilo získat ani bod. Blízko k zisku bodu měly Zdeňka Ševčíková s Lenkou Kalovou a Soňou Lahodovou. Ani jedné se to neporařilo. Vedoucí celek tabulky Slavia Praha hostila KK Zábřeh. Hostující hráčky zahrály v Praze dobře a hodně domácí celek potrápily. V závěru utkání zahrála výborně Kamila Barborová, která porazila 592 kuželek a nahrála důležitý náskok v poražených kuželkách pro domácí družstvo. Sokol Chýnov hostil v předehrávce pražskou Konstruktivu. V utkání výborné úrovně získala obě družsta ze hry po třech bodech a tak rozhodovaly poražené kuželky. Těch měly nakonec na svém kontě díky výbornému výkonu Jany Račkové 590 a Zdeny Vytiskové 578 domácí hráčky a zcela zaslouženě si připisují do tabulky dva body. Z hostujícího celku zahrála výborně Jana Hrouzová, když porazila 580 kuželek.

Datum: 9. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa