ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 3. kolo soutěže

Ve třetím kole soutěže byla úspěšná hostující družstva. Získala tři vítězství. Spartak Přerov zvítězil v Táboře nad Sokolem Chýnov, Slavia Praha v Jičíně a Náchod na drahách nováčka soutěže v Duchcově. Po tomto kole zůstávají dva celky, které nezískaly ani bod. Předposlední TJ Valašské Meziříčí a překvapivě poslední ČKD Blansko.

Ve třetím kole padly dvě šestistovky a obě na kuželně v Táboře. Přerovská Michaela Sedláčková dosáhla výkonu 609 poražených kuželek, Jana Račková  z domácího týmu porazila 619 kuželek a tento výkon ji posunul do čela pořadí jednotlivkyň. V pořadí úspěšnosti je stále deset hráček, které drží 100% úspěšnost. Pořadí vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov.

Na kuželně v Táboře nastoupily proti sobě dosud neporažený Přerov a domácí Sokol Chýnov a hned uvodní duel mezi domácí Janou Račkovou a přerovskou Michaeleou Sedláčkovou stál za to. Obě hráčky šly přes šestistovku. Z těsné výhry se nakonec radovala domácí hráčka. Přerov na tom byl po úvodní části zápasu zásluhou výkonu své druhé hráčky Kristýny Strouhalové lépe. Ta jasně přehrála svoji soupeřku. Hostující celek vedl o 63 kuželek a tento náskok ve vyrovnaném utkání držel až do konce zápasu. Ve střední části se nedařilo Janě Hoplubové. Bod pro Přerov uhrála Gabriela Helisová. Zavěr utkání byl hodně vyrovnaný. Důležitý bod pro Přerov uhrála Kateřina Fajdeková, která první dvě dráhy prohrála. Její soupeřka Alena Kovandová pak polevila. Toho využila přerovská hráčka. Připsala si dva pomocné body a výhra o 24 kuželek znamenala i zisk bodu pro Přerov, který potvrdil i celkové vítězství v utkání.

KK Šumperk zajížděl ke svému dalšímu utkání na dráhy Konstruktivy Praha. Hostující mu celku se v Praze příliš nedařilo. Hráčky KK Šumperek držely krok se svými soupeřkami pouze v úvodní části utkání, kde Kateřina Bezdíčková přehrála Kateřinu Kohoutovou a získala jediný bod pro Šumperk. V dalším průběhu již bodovaly pouze hráčky Konstruktivy. Jejich výhru pečetila vynikajícím výkonem v závěru utkání Veronika Plasová, která porazila 585 kuželek.

Mistrovský celek Slavia Praha nedal v Jičíně domácím hráčkám nejmenší šanci na případný úspěch. Hostující celek hrající v pohodě nadělil domácímu celku kanára. Jičínské hráčky zahrály utkání tohoto kola špatně. Všechny skončily v červených číslech, a to byla voda na mlýn hráček hostujícího celku. Mistrovský celek od úvodních hodů navyšoval svůj náskok až na propastných 237.

KK  Zábřeh hostil TJ Valašské Meziříčí, které v dosavadním průběhu soutěže nezískalo ani bod. Hráčky Valašského Meziříčí ani v Zábřehu nepřesvědčily. Tři výkony pod 500, žádný nad 540 nemohlo na případný úspěch stačit. Body pro hostující celek uhrála Ludmila Šťastná díky výhře o jeden kolek nad Danou Wiedermannovou a Markéta Jandíková až v samotném závěru utkání, kdy již bylo o výsledku v podstatě rozhodnuto. Jitka Killarová vyhrála nad Vendulou Šebkovou jasně první dvě dráhy. V dalším průběhu polevila, ale její náskok byl velký na to aby povolila svojí soupeřce zisk bodu.

Nováček soutěže Sokol Duchcov v soutěži zatím neprohrál a chtěl, aby tomu bylo stejně i po utkání třetího kola proti SKK Náchod. Opak byl pravdou. Hostující hráčky daly vše do nástupu. Lucie Moravcová spolu s Ilonou Bezdíčkovou svoje soupeřky jasně přehrály o 100 kuželek. Další průbeh utkání byl podstatně vyrovnanější. Hostující hráčky uhrály další dva body zásluhou Dany Adamů a v závěru Anety Cvejnové. Domácím hráčkam se nepodařil korigovat náskok Náchoda v poražených kuželkách z úvodu utkání, a to znamenalo, že vítězství v tomto utkání si připisují na svoje konto hráčky SKK Náchod.

Hráčky Sokola Husovice se mohly po utkání třetího kola poprvé radovat ze zisku prvních ligových bodů. Blansko pokračovalo i v Brně v nepřesvědčivých výkonech a není se čemu divit, že prohrálo. V utkání nevalné úrovně snese přísnější kriteria pouze výkon domácí hráčky Moniky Trdé, která porazila 568 kuželek. Zbytek výkonů skončil v červených číslech. V každé části utkání získala obě družstva po bodu, a to znamenalo, že o zisku bodů rozhodovaly poražené kuželky. A těch měly v konečném účtování na svém kontě o 64 domácí hráčky, a to rozhodlo o jejich zaslouženém vítězství.

Datum: 2. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa