ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 2. kolo soutěže

Největším překvapením druhého kola je vítězství nováčka soutěže Sokola Duchcov v Blansku. Druhé vítězství hostujícího týmu v tomto kole připojily hráčky SKK Jičín, které zvítězily ve Valašské Meziříčí.

Po druhém kole jsou na čele tři družstva, která jsou zatím bez ztráty bodu. Jsou to Slavia Praha, Sokol Duchcov a SKK Jičín. Na opačnem konci jsou bez zisku bodů týmy Blanska, Chýnova, Valašského Meziříčí a Husovic.  

Z jednotlivkyň zaznamenala nejlepší výkon kola Kamila Barborová ze Slavie Praha, která porazila  597 kuželek. Michaela Sedláčková dosáhla v Přerově výkon 587 poražených kuželek.

Spartak Přerov hostil ve druhém kole Sokol Husovice. Domácí hráčky nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch a po dobrém výkonu zcela zaslouženě zvítězily velkým rozdílem. Výborný výkon předvedla hned v úvodu zápasu domácí Michaela Sedláčková, která porazila 587 kuželek a stanovila jakým směrem se bude utkání odvíjet. Hráčky Husovic na domácí nestačily. Výkon jejich nejlepší Renaty Konečné zůstal v červených číslech. Konečný rozdíl v poražených kuželkách má hodnotu 230 ve prospěch domácích a je hodně propastný.

Nováček soutěže Sokol Duchcov zajížděl ke svému prvnímu venkovnímu utkání do Blanska, kde hostující celky moc nevyhrávají. Hostující hráčky měly v utkání navrch v obou částech. Úvod zápasu vyhrály 2:1 a vedly i na poražené kuželky. Nic na tom nezměnil ani výkon domácí Zdeňky Ševčíkové, která porazila výborných 581 kuželek. Druhá část utkání měla podobný průběh jako ta první. Duchcov opět získal dva body ze hry a po výborném výkonu Markéty Hofmanové, která porazila 582 kuželek, udržel i náskok v poražených kuželkách o 29 a to znamenalo zisk velmi cenných bodů.

Družstvo Valašského Meziříčí po neslaném nemastném výkonu v minulém kole na Konstruktivě hostilo hráčky SKK Jičín a potřebovalo bodovat. V závěru utkání byl nakonec opak pravdou. Utkání mělo hodně vyrovnaný průběh až na poslední dráhu, která rozhodla. V utkání, kde kolky nijak moc nepadaly, pouze dvě hráčky se vymanily z červených čísel, zvítězil hostující celek. Hráčky Valašského Meziříčí, které držely s Jičínem po celé utkání krok, nezvládly závěr, kde zcela propadly. Na poslední dráze dokázaly prohrát 34 kuželek a to rozhodlo o výhře hostujícího celku.

SKK Náchod hostil ve druhém kole KK Zábřeh. Domácí hráčky po rozpačitém úvodu utkání měly v dalším průběhu jasně navrch a zcela s přehledem zvítězily 7:1. KK Zábřeh nezvládl závěr utkání, kde oba body braly domácí hráčky a Náchod nahrál 89 kuželek. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Aneta Cvejnová 567. Hostující Olga Bučková porazila o jednu kuželku méně.

Mistrovský celek Slavia Praha hostil v pražském derby Konstruktivu. Utkání mělo v úvodu poměrně vyrovnaný průběh. Obě družstva získala po bodu a hostující tým vedl poprvé a naposled v tomto utkání o pět kuželek. Další průběh utkání se hrál zcela v režii domácího celku. Ve střední části zápasu nedaly Helena Gruzsková spolu s Blankou Mizerovou hráčkám Konstruktivy žádnou šanci na případný úspěch. Po výkonech 571 resp. 572 posunuly Slavii do vedení 3:1 při náskoku 59 kuželek. Závěr utkání byl ve znamení výborného výkonu domácí Kamily Barborové, která porazila 597 kuželek. Dosáhla tím nejlepšího výkonu v utkání a zároveň i kola. Na to hostující hráčky nedokázaly odpovědět.

KK Šumperk hostil Sokol Chýnov a po nevalné jarní části loňského ročníku soutěže se domácí hráčky přece jen zlepšily. V sobotním utkání jim hodně usnadnily vstup hráčky Chýnova, kterým úvod zápasu vůbec nevyšel. Kateřina Bezdíčková s Andreou Tatouškovou naopak zahrály velmi dobře a to znamenalo jasné vedení domácího celku 2:0 při náskoku 167 kuželek. V dalším průběhu domácí hráčky nenavázaly na výkony z úvodu, a tak výhra Lenky Kubové v závěru utkání při výkonu 560 nad Alenou Kovandovou znamenala výhru domácího celku. Z hostujícího družstva zahrála nejlepší výkon Jana Račková, která porazila 552 kuželek.

Datum: 25. 9. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa