ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 1. kolo soutěže

První kolo nového soutěžního ročníku přineslo čtyři výhry domácích celku, hostující družstva uhrála jednu remízu a o jedinou výhru hostujícího družstva se zasloužil mistrovský celek Slavia Praha, který přehrál Sokol Chýnov. Šestistovka padla v tomto kole jediná. Zasloužila se o ni hráčka Slavie Praha Vladimíra Šťastna výkonem 619 poražených kuželek.

Velmi vyrovnané utkání se hrálo v Šumperku, kde kromě duelu Kateřiny Petkové s Martinou Janyškovou byly všechny ostatní velmi vyrovnané a utkání mohlo skončit jak výhrou domácího, tak výhrou hostujícího celku. Domácí hráčky měly k zisku obou bodů blíže. Utkání nakonec skončilo spravedlivou dělbou bodů, když v závěru přerovské hráčky Michaela Sedláčková s Kateřinou Fajdekovou vybojovaly oba body, které znamenaly v konečném účtování zisk bodu za remízu 4:4. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Kateřina Petková, když porazila 560 kuželek.

Soupeři v utkání Sokol Chýnov – Slavia Praha na seba narazili během týdne podruhé. Slavia Praha zopakovala v prvním kole vítězství z minulé soboty, kdy se obě družstva utkala ve Superpoháru ČKA. Ligové utkání skončilo stejným poměrem jako Superpohár 6:2. Hostující celek měl lepší vstup do utkání, kde Šárka Marková s Růženou Smrčkovou uhrály po těsných výhrách oba body. Domáci ve střední části kontrovaly. Zásluhou výborných výkonů Blanky Maškové a Aleny Kovandové srovnaly stav na 2:2  při vedení o 40 kuželek. Zavěr utkání byl hodně dramatický. Souboj Jany Račkové s Kamilou Barborovou pro sebe rozhodla hostující hráčky díky dvěma kuželkám, o které domácí hráčku přehrála. Druhý duel byl zcela jednoznačný ve prospěch Vladimíry Šťastné, která po nejlepším výkonu v utkání 617 jasně přehrála Zdenu Vytiskovou a dovedla tak utkání do vítězného konce ve prospěch Slavie Praha.

TJ Valašské Meziříčí zahrálo na Konstruktivě špatně. Přísnější kriteria snese pouze výkon Venduly Šebkové, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 579 kuželek. Zbytek týmu zůstal hluboko za jejím výkonem, a tak to měly hráčky Konstruktivy hodně ulehčené. Od úvodních hodů postupně navyšovaly náskok a získávaly v pohodě body, a tak závěrečný duel nejlepších hráček utkání Veroniky Plasové s Vendulou Šebkovou již na jasné výhře domácího celku nemohl nic změnit.

Ani v novém ročníku se padavost jičínské kuželny nezměnila. Osm výkonů pod a nebo na hranici pětistovky. Přísnější kriteria snese pouze výkon hostující Anety Cvejnové, která se jako jediná vymanila z červených čísel, když porazila 550 kuželek. Domácí hráčky měly po celé utkání mírně navrch. Hostující hráčky v závěru bojovaly o remízu. Před poslední dráhou se dotáhly na rozdíl jediné kuželky. Na poslední dráhu domácí vystřídaly a díky výpadku hostující Petry Vlčkové na poslední dráze nakonec přehrály Náchod o 18 kuželek a udržely tak zisk obou bodů.

Ze souboje KK Zábřeh s ČKD Blanskem vyšly nakonec vítězně domácí hráčky, kterým zachránila oba body výborným výkonem v závěru Lenka Horňáková. Porazila 583 kuželek. Domácí celek nedisponuje vyrovnaným kádrem. 101 kuželek mezi nejlepší a nejhorší hráčkou je na domácí dráhu hodně a hostující hráčky toho nedokázaly využít. K remíze i případné výhře jim mnoho nechybělo. Ještě před poslední dráhou vedly na kuželky o pět. V závěru vynikajících 160 Lenky Horňákové na 116 Lucie Nevřivové rozhodlo o výhře domácího celku.

První kolo svedlo proti sobě oba nováčky soutěže. Sokol Duchcov hostil v ligové premiéře Sokol Husovice. Po vyrovnané úvodní části utkání, kde oba celky získaly po bodu a domácí vedly o dva kolky, vyšla střední část utkání lépe Duchcovu. Zásluhou nejlepšího výkonu v utkání, který zahrála Adéla Kolaříková, když porazila 576 kuželek a těsné výhry Aleny Šmídové, získaly domácí hráčky navrch. Závěr utkání již ustály a dosáhly tak na své první ligové vítězství. Domácí hráčky mírně potrápila svým výkonem hostující Renata Konečná, která porazila 568 kuželek, ale její výhra již nemohla nic na výhře Duchcova změnit.

Datum: 18. 9. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa