ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Neregistrovaní mají nového mistra

Skončil 5. ročník Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů, prvenství v něm dokázalo vybojovat družstvo Penzion Menšík Kroměříž.

Třech kvalifikací v Karlových Varech, České Třebové a Valašském Meziříčí se zúčastnilo 55 družstev, 28 pak postoupilo do finálového turnaje, který se konal na Romanem Goldemundem pečlivě připravené kuželně Spartaku Přerov. V opět nezapomenutelně bouřlivé atmosféře z prvního dne vykrystalizovala šestnáctičlenná skupina, která si to rozdala o čest být nejlepším družstvem ČR neregistrovaných kuželkářů s právem reprezentovat na mezinárodním poli.

Nejlépe vykročila moravská družstva Plavců z Kroměříže, Orlů Hranice a železničářů Uzlu Přerov s krásnými výsledky 1130, 1115 a 1113 shozených kolků. Padly také dvě třístovky v podání Petra Novotného 307 z DBS Blansko, loňského vítěze a Ladislava Obručníka 302 z prakticky domácího družstva Plavců Kroměříž. Druhého dne se družstvům nepodařilo zopakovat jedenáctistovky, ale hráči se i tak postarali o pro diváky krásnou podívanou v napínavém souboji o vytoužené prvenství. Před posledním náhozem se po krásných 309 bodů Vojty Menšíka usadilo v čele jeho družstvo Penzion. Na posledním hráči Milanu Sílešovi byla povinnost udržet náskok před Plavci Kroměříž, Uzly Přerov a přeskočit výsledek Škody Kvasiny 1060 bodů. Milan v posledních hodech ztratil trochu dech, ale zachránila ho hodovka a neuskutečněný dvojhoďák Petra Šístka z Uzlu, který se nedostal přes kopec a zůstal o šest bodů před vrcholem. Mírně zaostali Plavci, kteří zůstali dva kolky pod bednou, na kterou se dostala zmiňovaná Škodovka z Kvasin.

Kromě Vojty Menšíka je nutno pochválit výkony Romana Anderleho z Krnova, Jirku Macháčka z Korada Rychnov nad Kněžnou, Víta Svobodu ze Škody, Jardu Rybku z Plavců, nejlepší ženu turnaje Naděnku Mikocziovou z téhož družstva a Pavla Kubka z Dačic. Pavel je autorem první třístovky, která padla taktéž v Přerově, ale před čtyřmi roky. Rád bych se zmínil i o nevídané vyrovnanosti Uzlu Přerov, když se všichni hráči svými výkony nevídaně vešli do rozdílu dvou kolků, 268–270. Vyrovnanost však tentokráte nebyla oním receptem na víteztví.

Rád bych poděkoval pořadateli akce Romanu Goldemundovi za vzorný dozor, rozhodčího i přípravu drah. Dále svým kolegům z družstva a všem zúčastněným za odvedené výkony a zodpovědný přístup k naší vrcholové akci. Závěrem bych podotknul, že kvalifikace v příštím 6. ročníku proběhnou v Hořicích, Jihlavě a Olomouci. Finále se uskuteční v Rychnově nad Kněžnou v přibližně stejných termínech jako letos. Pěkné dovolené a pevnou ruku v dalších sezónách vám přeje Franta Hnilica.

Tři nejlepší družstva, zleva ČD UZEL Přerov (2. místo), Penzion Menšík Kroměříž (1. místo), Škoda Kvasiny (3. místo)

Tři nejlepší družstva
Zleva ČD UZEL Přerov (2. místo), Penzion Menšík Kroměříž (1. místo), Škoda Kvasiny (3. místo)

Datum: 22. 6. 2011 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica