ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový turnaj žáků 2011

O uplynulém víkendu se v Pelhřimově uskutečnil již 6. ročník Májového turnaje krajských žákovských výběrů. V sobotu čekala hráče a hráčky soutěž čtyřčlenných družstev, v neděli pak byla na pořadu soutěž smíšených tandemů.

Po celý víkend se nejlépe dařilo zástupcům Středočeského kraje (2. místo v družstvech i tandemech), ale především borcům Královéhradeckého kraje, kteří slavili vítězství v obou soutěžích.

Jednotlivcům kralovaly výborné výkony. V soutěži děvčat se o nejlepší výkon zasloužila Šárka Ondřejová (Jihočeský kraj), skvělým výkonem 293 kuželek (absolutně nejvyšší výkon soutěže), druhá skončila Klára Baláková (Středočeský kraj) – 275 a třetí místo obsadila Martina Danišová (Královéhradecký kraj) výkonem 274 kuželek. Z kluků byl nejlepší Filip Bajer (Středočeský kraj) – 283 kuželek, druhý skončil Jan Bína (Královéhradecký kraj) 272 kuželek a bronzovou pozici vybojoval Jiří John (Pardubický kraj) výkonem 270 kuželek.

Nedělní tandemy ovládla dvojice Královéhradeckého kraje Martina Danišová – Jan Bína, která ve finále porazila na „náhlou smrt“ družstvo Středočechů Klára Baláková – Vojtěch Kosina. Bronz si z Pelhřimova odvážejí Michaela Čonková s Tomášem Augustou (Vysočina) a smížená dvojice ze Zlína a Karlových Varů Natálie Topičová s Matějem Novákem.

Zcela určitě bylo fajn, že nedělní finále točila televize a spot by se měl objevit na ČT 4. Po celé dva dny vládla v Pelhřimově úžasná atmosféra. Velké poděkování patří pořadatelskému oddílu Spartak Pelhřimov v čele s ředitelem soutěže Václavem Novotným, kteří odvedli (jako už je v Pelhřimově tradicí) skvělou práci. A tak jediným stínem podařeného víkendu byla neúčast 5 (!) krajských výběrů, které z různých důvodů do Pelhřimova nedorazily. Určitě nyní mohou litovat…

Datum: 23. 5. 2011 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer