ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu, den třetí – dvakrát bronz

Dnes byla na programu soutěž tandemů. Do bojů zasáhla česká dvojice chlapců ve složení Jan Endršt s Michalem Pytlíkem a Zdeněk Randsdorf s Danielem Neumannem. Za děvčata pak dvojice Klára Zubajová s Ivanou Pitronovou a Nikola Tatoušková s Lucií Pavelkovou.

Dorostenky

První dvojice děvčat Klára s Ivanou měla v prvním kole volný los, a tak hrála až v druhém kole proti Polkám (Renata Skrzypczak a Patrycja Poznanska). Na ty české duo již bohužel nestačilo a hladce 0:2 vypadlo z dalších bojů.

Druhý český tandem Nikola s Luckou postoupil v prvním kole přes slovenský pár Kristina Hegedüsová a Eva Štefanidesová. V druhém kole byl ale na náhlou smrt (22:26) vyřazen rakouskou dvojicí Maria Zatschkowitsch a Katrin Janda. Ta se nakonec probojovala až do finále.

První místo obsadila srbský tandem Milana Pavlic a Maja Djukic, na druhém místě skončili již zmiňované Rakušanky a na bronzovém stupínku se umístilo duo z Chorvatska (Valentina Pavlakovic a Matea Gasparovic) a Rumunska (Ioana Manolache a Michaela Sorina Balan).

Medailové pořadí tandemů dorostenek
1. SRB Srbsko Milana Pavlic + Maja Djukic
2. AUT Rakousko Maria Zatschkowitsch + Katrin Janda
3. CRO Chorvatsko Valentina Pavlakovic + Matea Gasparovic
ROU Rumunsko Ioana Manolache + Michaela Sorina Balan

Dorostenci

Obě dvě chlapecké dvojice se umístily na stupních vítězů a česká výprava tak vybojovala dvě bronzové medaile za 3. místo. A jak vypadala jejich cesta za medailí?

Michal s Honzou nejprve porazili rakouské duo Martin Rathmayer a Patrick Dvorak 24:21 v náhlé smrti. Ve druhém kole si 2:0 poradilo s Rumuny (Bogdan Mihai Iura a Bogdan Tudori) a stejným poměrem i ve čtrtfinále se Srby (Robert Ernjesi a Milorad Vojnovic). V semifinále pak narazili na pozdější vítěze ze Srbska a ti jim tak vystavili stop poměrem 0:2.

Zdeněk s Danem měli v prvním kole volno, v tom druhém si pak výhrou 2:0 nad Slováky (Tibor Varga a Marek Zajko) zajistili postup do čtvrtfinále. V něm opět 2:0 porazili Rakušany (Marco Meyer a Emanuel Schmid). V semifinále pak bohužel na Sudden Victory (10:13) prohráli s chorvatským tandemem Josip Kramer a Dario Rados.

Obě naše dvojice za účast v semifinále braly bronzové medaile. Gratulujeme!

Medailové pořadí tandemů dorostenců
1. SRB Srbsko Balaz Kovac + Igor Kovacic
2. CRO Chorvatsko Josip Kramer + Dario Rados
3. CZE Česká republika Michal Pytlík + Jan Endršt
CZE Česká republika Zdeněk Ransdorf + Daniel Neumann
Datum: 17. 5. 2011 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů