ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 22. kolo soutěže

Poslední kolo již nemohlo nic změnit na tom, že mistrovský titul získala Slavia Praha a do nižší soutěže sestupuje KC Zlín a KK Zábřeh „B“. Hrálo se pouze o to, kdo obsadí třetí příčku. Nakonec ji uhájily hráčky KK Zábřeh „A“ před ČKD Blanskem.

Je dobojováno. Mistrovský titul vybojovala Slavia Praha a nejvyšší soutěž opouští KC Zlín společně s KK Zábřehem „B“. O tom, kdo jejich místa nahradí se rozhodně až v příštím týdnu, kdy se dohrává zbytek nižších soutěží. V tomto kole již v podstaě o nic nešlo. Nebylo pouze rozhodnuto o zisku bronzových medailí. Na třetí příčku ještě mohly dosáhnout hráčky ČKD Blanska. Hostující celky uhrály v tomto kole jediné vítězství. Zasloužily se o ně hráčky SKK Jičín, která zvítězily v Zábřehu nad místním béčkem. Ve zbývajících zápasech tohoto kola  se radovaly z výher domácí hráčky.

Z jednotlivkyň si připsala další šestistovku do statistik Kristýna Strouhalová ze Spartaku Přerov, když porazila rovnou šestistovku. Na celkovém pořadí se již po tomto kole nic nezměnilo. Vítězství uhájila, a loňské prvenství obhájila, Dana Wiedermannová ml., když dosáhla průměru 564,9, loni 557,9. Druhou příčku obsadila Šárka Marková ze Slavie Praha s průměrem 563,1 a třetí skončila Michaela Sedláčková ze Spartaku Přerov průměrem 558. V pořadí zisku bodů pro družstvo dominovaly hráčky SKK Primátoru Náchod. První místo obsadila Michaela Divišová st. se ziskem 19 bodů a 86% úspěšností, třetí Aneta Cvejnová se ziskem 18 bodů a úspěšností 82 %. Druhé místo obsadila Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov. Ta získala stejně bodů jako Aneta Cvejnová. Na druhou příčku ji posunul pouze lepší zisk pomocných bodů.

Družstva, která aspirovala na třetí medailovou příčku, hrála venku a v tomto kole shodně prohrála. V pořadí se již nic nezměnilo, třetí místo a tím i bronzové medaile získávají hráčky KK Zábřeh „A“.

ČKD Blansko zajíždělo ke svému poslednímu utkání na Konstruktivu Praha a jedině výhra jim mohla přinést zisk bronzových medailí. To se nakonec nestalo, a to mělo Blansko víc než vynikající vstup do utkání. Jak Zdeňka Ševčíková, tak Dana Musilová jasně zvítězily při výrazných rozdílech v poražených kuželkách. Ve střední části utkání udržela naději dobrým výkonem Kamila Šmerdová, ale pak to šlo s hostujícím celkem z kopce a naopak domácí hráčky podaly výborné výkony. Veronika Plasová 556 s Lenkou Novou, vynikajících 592, otočily vývoj utkání ve svůj prospěch a uhrály vítězství, které znamenalo, že ČKD Blansko obsadí v konečném účtování čtvrtou příčku.

Družstvo KK Zábřeh „A“ zajíždělo do Přerova a v případě prohry muselo čekat na to, jak dopadně utkání na Kostruktivě. Hostující hráčky v Přerově na zisk bodu nedosáhly, ale i to jim stačilo na zisk bronzových medailí. Utkání to bylo hodně vyrovnané. O výsledku rozhodla střední část utkání, ve které získalo domácí družstvo oba body a zásluhou výborného výkonu Kristýny Strouhalové i těsný náskok v poražených kuželkách. Do té doby měly navrch hostující hráčky. Navíc hostující Romana Švubová prohrála s Gabrielou Helisovou až po velkém boji. Závěr utkání byl hodně dramatický až hektický. KK Zábřeh stáhl náskok domácích hned na úvodní dráze. Nakonec oba duely skončily hodně těsně. Jitka Kilarová přehrála Janu Holubovou 2:2 o pět kuželek a Lenka Horňáková prohrála s Kateřinou Fajdekovou díky nevydařené poslední dráze.

Ve zbytku utkání již o nic nešlo, o tom napovídá i skutečnost, že žádné družstvo po posledním kole nezměnilo své postavení v tabulce. KK Šumperk hostil Sokol Chýnov a uhrál v posledním kole svoji první jarní výhru nad zcela odevzdaným soupeřem. Domácí hráčky nepodaly nijak zázračný výkon, ale hostující celek byl ještě horší. Utkání nemělo nijak valnou úroveň. O tom hovoří i skutečnost, že jediná hráčka, která se vyhrabala z červených čísel, a porazila víc jak 540 kuželek, byla domácí Veronika Stáblová s 560 poraženými kuželkami.

Sestupující KK Zábřeh „B“ hostil v posledním kole soutěže SKK Jičín a mnoho nechybělo, aby se jeho hráčky rozloučily se soutěží výhrou. Po velkém boji si nakonec odvážejí oba body jejich soupeřky, po nejtěsnější výhře jaká je možná. Nejlepší výkony v utkání nahrály domácí Olga Bučková 551 a hostující Nela Pristandová 542.

Druhý sestupující KC Zlín zajížděl k utkání posledního kola do Valašského Meziříčí. Proti domácímu celku neměly hostující hráčky nejmenší šanci na úspěch. Jediný bod pro hostující celek uhrála až v závěru Martina Zimákova, shodou okolností na nejlepší domácí hráčku Markétu Jandíkovou, když porazila 563 kuželek a to byl také nejlepší výkon v utkání.

Mistrovský celek Slavia Praha hostil SKK Primátor Náchod. Ve vyrovnaném utkání se nakonec radovaly z výhry domácí hráčky, které v průběhu zápasu poslaly do hry všechny hráčky ze soupisky. V úvodu utkání  zahrály výborně domácí Kamila Barborová 577 a hostující Michaela Divišová st., kterou závěr soutěže zastihl ve výborné formě, 576. Obě uhrály bod a byly zároveň nejlepší ze svých týmů v tomto utkání. Střední část zápasu skončila rovněž dělbou bodů, a tak se o výsledku rozhodovalo až v závěrečné fázi zápasu. Ta skončila rovněž dělbou bodů, a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o deset víc domácí hráčky, které tak pečetily zisk titulu i výhrou v posledním kole soutěže.

Datum: 10. 4. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa