ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1.KLM – 21. kolo soutěže

Je rozhodnuto. Mistrovský titul získali již kolo před koncem soutěže hráči Slavoje Praha. Dokázali zvítězit v České Třebové. KK PSJ Jihlava jen remizovala v Dačicích

Mistrovský titul získali hráči Slavoje Praha. Gratuluji. Je to historicky podruhé. Poprvé jej vybojovali v roce 2002, ve dvoustovkové soutěži, tenkrát pod hlavičkou LTC Praha.  Druhou příčku mají jistou hráči KK PSJ Jihlavy a tak v posledním kole se bude rozhodovat již jen o tom, kdo obsadí třetí příčku. O sestupujících není stále rozhodnuto.  Až poslední kolo rozhodně, kdo doprovodí TJ Valašské Meziříčí do druhé ligy. Stále jsou ve hře tři kandidáti. Shodou okolností, dva z nich se spolu utkají v závěrečném kole.

V předposledním kole byly úspěšnější domácí celky. Zvítězit venku se podařilo pouze hráčům Slavoje Praha a tato výhra pro ně znamená zisk mistrovského titulu. Bod uhrála KK PSJ Jihlava v Dačicích. Tato remíza jim vzala naději na boj o mistrovský titul.

V tomto kole padlo devět šestistovek. Nejlepší výkony byly dosaženy na brněnských kuželnách. Nejlepší výkon podal Pavel Palián, když v utkání proti Konstruktivě Praha porazil 634 kuželek. V Husovicích porazil Jiří Axman o dvě kuželky méně.

Slavoj Praha to měl před utkáním  předposledního kola jasné. V případě výhry bere titul. Prohra by rozhodování posunula až na poslední kolo a na skóre na tom je Jihlava lépe. Slavoj zahájil utkání prostřednictvím Antona Stašáka a Jaroslava Procházky výborně.  Zisk dvou bodů a náskok 83 kuželek jim dával velkou naději. Ve střední části domácí hráči zásluhou Pavla Jirouška brali bod. Druhý vybojoval hostující Martin Kozel i když porazil o osm kuželek méně jak jeho soupeř.  Na kontě Slavoje bylo stále 48 kuželek.  V závěr utkání uhrál bod pro hosty Zdeněk Gartus a bylo rozhodnuto.

KK PSJ Jihlava, pokud si chtěla uchovat naději na boj o mistrovský titul, musela v Dačicích zvítězit a to se jejím hráčům nakonec nepodařilo. Museli se spokojit pouze se ziskem bodu a to je málo. Po výhře Slavoje Praha v České Třebové by ani výhra nestačila. Hráči KK PSJ jihlavy uhrály čtyři body ze hry, ale na kuželky prohrály o 30 a to domácímu celku zajistilo zisk bodu. Výborný výkon v utkání podal domácí Jiří Němec, který jako jediný šel přes šestistovku, když porazil 612 kuželek.

Sokol Husovice hostily již jasného sestupujícícho, družstvo TJ Valašké Meziříčí. Domácí hráči podali standardní výkon a se ziskem bodů neměli nejmenší problém i když hostující hráči uhráli tři body. Domácí hráči si zásluhou výkonů Jiřího Axmana a Zdeňka Vymazala vytvořili dostatečný náskok v poražených kuželkách na to aby zvítězili.

Moravská Slavia Brno hostila v boji o záchranu Konstruktivu Praha. Domácí hráči, pokud si chtěli zachovat naději na udržení se v soutěži, museli zvítězit. V opačném případě by byl jejich osud zpečetěn. Domácím nazahrál v úvodu utkání Pavel Dvořák. Po výpadku na třetí dráze jej střídal Štěpán Večerka a ani ten to nezachránil. Domácím hodně pomohlo, že Pavel Palián zahrál svůj domác standard a hladce zvítězil. Díky tomu vedli hosté jen o 11 kuželek. Střed utkání vyšel domácím na jedničku. Stanislav Žáček s Miroslavem Milanem po dvou šestistovkách uhráli oba body a zajistili domácímu celku vedeni i v poražených kuželkách. Závěrečné duely byly poměrně vyrované. Nakonec oba celky získaly po jednom bodu. Moravská si tak na svoje konto připsala cenné body a zachovala si naději na záchranu v soutěži. O všem se rozhodně příští týden v Přerově. V utkání, které je existenční pro oba celky.

Dramatické utkání se hrálo v Náchodě, kde se utkala dvě družstva ze středu tabulky. Sokol Luhačovice domácí hodně potrápily. Hosté měly zásluhou Michala Markuse a Jiřího Mrlíka výborný vstup do utkání. Brali oba body a vedli o 58 kuželek. Ve střední části si hosté zásluhou Jiřího Staňka připsali na svoje konto další bod a o výsledku se rozhodovalo v závěru. Tam Michal Jirouš jasně přehrál Jiřího Kudláčka a bral bod. Jaroslav Hažva proti Pavlovi Kubálkovi neměl na růžích ustláno. Jeho soupeř vyhrál první dvě dráhy, tu druhou o kolek. Zlepšeným výkonem na zbývajících dráhách bral bod a tím zvítězil celkově i domácí celek.

Jiskra Kovářská hostila Spartak Přerov. Družstvo, které je ohrořeno sestupem. Hosté bojovali, ale při nevyrovnaných výkonech na svého soupeře nestačili. V úvodu utkání hostující dvojice ztratila hodně na to aby proti silnému soupeři mohli zbývající hráči otočit vývoj zápasu. V závěru Vojtěch Venclík s Václavem Mazurem bojovali, ale náskok 121 kuželek, které měli na svém kontě domácí hráči byl moc velký. Nejlepší výkon v utkání podal domácí Radek Hejhal, který porazil 594 kuželek.

Datum: 3. 4. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa