ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 20. kolo soutěže

Slavia Praha má velmi blízko k obhajobě titulu. Výkonem v tomto kole nepřesvědčila.

Hostující celky uhrály v tomto kole dvě remízy a dvě výhry. Body doma uhájila pouze obě družstva z čela tabulky, a tak se i po tomto kole na prvním místě drží Slavia Praha s náskokem dvou bodů na Spartak Přerov.

Po 20. kole je znám první sestupující. Je jím družstvo KC Zlín, které ztrácí na nesestupovou příčku již pět bodů. KK Zábřeh „B“ má stále ještě teoretickou šanci na udržení se v soutěži. V boji o titul není stále rozhodnuto. Blíže k obhajobě titulu má Slavia Praha, která má na čele dvoubodový náskok a příznivější los, i když výkon v tomto kole příliš mistrovský nebyl.

Výkony jednotlivých družstev v tomto kole klesly do průměru. Pouze utkání v Přerově, kde domácí hráčky hostily SKK Primátor Náchod, hodně vybočilo. Padly tři šestistovky. Nejlepší výkon podala hostující Michaela Divišová st. 611 poražených kuželek. Domácí hráčky Kamila Katzerová a Jana Holubová dosáhly shodného výkonu 605.

Slavia Praha hostila v tomto kole KK Šumperk, družstvo které ještě na jaře nevyhrálo. Domácí hráčky zahrály svůj letošní nejhorší výkon, ale i 3219 a zisk čtyř bodů ze hry stačil na přesvědčivé vítězství. Přísnější kriteria snesou pouze výkony Šárky Markové 564 a Jany Pavlíkové, která zahrála vůbec nejlepší výkon v utkání 577. Hostujícímu celku zachránila čest Lenka Kubová, která se výkonem 540 těsně vymanila z červených čísel.

SKK Primátor Náchod po šnůře jarních výher utrpěl další porážku. Na Spartak Přerov, který zahrál svůj nejlepší letošní domácí výkon, nestačil.  Hostující celek držel krok s domácími pouze v úvodu utkání, kde Michaela Divišová st. výkonem 611 přehrála Kristýnu Strouhalovou. Díky jejímu výkonu vedl Náchod v součtu o jednu kuželku. V dalším průběhu to již šlo s hostujícím celkem z kopce. Kamila Katzerová výkonem  605 udržela na uzdě nejlepší z hostujícího celku Anetu Cvejnovou. V závěru utkání již domácí na kuželně dominovaly. Výhru Přerova pečetila další šestistovkou Jana Holubová, když porazila 605 kuželek.

Další domácí utkání nezačalo pro Konstruktivu nijak vesele. Domácí  hráčky přišly o oba body po těsných prohrách. Stejný obraz přinesla i střední část utkání. Hostující hráčky opět braly oba body a do závěru šly s náskokem 50 kuželek. Pro domácí celek byla klika, že Eva Kopřivová po vynikajícím výkonu na první dráze, kde porazila 168 kuželek, umazala z náskoku 43 kuželek. Veronika Plasová ubrala dalších pět a naděje na uhrání alespoň remízy se Konstruktivě otevřela. Eva Kopřivová pak zaváhala na třetí dráze, ale naštěstí pro domácí byla Věra Navarová se střídající Ludmilou Landkamerovou ještě o pět kuželek horší. Konstruktiva nakonec nahrála o 30 kuželek víc jak její soupeřky, a to znamenalo zisk bodu po remíze 4:4.

Derby v Zábřehu mělo dle postavení družstev v tabulce a jejich výkonnosti jasného favorita. Překvapení se nekonalo. Béčko uhrálo jediný bod zásluhou Dany Wiedermannové st. Nejlepší výkon v utkání podala hráčka „A“ družstva Dana Wiedermannová ml., která porazila  573 kuželek a stále drží vedoucí pozici v pořadí jednotlivkyň.

TJ Valašské Meziříčí hostilo TJ ČKD Blansko. Obě družstva získala v neslaném, nemastném úvodu po bodu. Stějně probíhala i střední část utkání, pouze s tím rozdílem, že domácí hráčky si vytvořily zásluhou výraznější výhry Jany Volkové náskok 37 kuželek. Díky tomu nakonec uhrály bod. V závěru zápasu braly oba body hostující hráčky. Náskok TJ Valašského Meziříčí v poražených kuželkách se jim eleminovat nepodařilo.

KC Zlín, který má již osud zpečetěn, hostil SKK Jičín. Domácí hráčky na dobře hrající celek Jičína nestačily. Jediný bod domácích uhrála Dita Trochtová. Náhrála o čtyři kuželky méně než její soupeřka, ale na body zvítězila 3:1. Z hostujícího celku byla nejlepší Lenka Hrdinová výkonem 554 poražených kuželek

Datum: 27. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa