ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – 19. kolo soutěže

Družstva z čela tabulky vyšla v tomto kole naprázdno. KK PSJ Jihlava prohrála o kolek s Jiskrou Kovářská, Slavoj Praha nestačil na Husovice a Lokomotiva Česká Třebová podlehla Centropenu Dačice.

Hostující celky vyšly v tomto kole naprázdno. Na svoje konto si nepřipsaly žádnou výhru. Cenný bod si odváži po remíze pouze Konstruktiva Praha z Náchoda.

Družstva z prvních třech míst v tomto kole svoje utkání prohrála, a tak může být boj o medailové posty v závěrečných kolech hodně zajímavý.

V tomto kole bylo dosaženo třináct výkonů nad šest set. Velký podíl na tom má utkání v Brně na Moravské, kde padla šestistovka v pěti případech. Vůbec nejlepší výkon zaznamenal nestárnoucí Pavel Palián z Moravské Slavie Brno, který porazil 663 kuželek. Šestistovky padly v tomto kole i tam, kde se moc nedosahují. V Chomutově porazil jihlavský Robin Parkan 613 a domácí Miroslav Jelínek 610 kuželek.

Vedoucí celek tabulky, Slavoj Praha, zajížděl ke svému dalšímu utkání do Brna na Sokol Husovice. V případě výhry by si hodně posílil ambice na zisk mistrovského tikulu. Nestalo se tak. Ve vyrovnaném, dramatickém utkání byli nakonec úspěšnější domácí hráči. Při zisku tří bodů ze hry u každého družstva rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 45 víc domácí. Nejlepší výkon v utkání dosáhl domácí Jiří Axman, který porazil 589 kuželek.

Druhý celek v pořadí, KK PSJ Jihlava, zajižděl do Chomutova, kde se utkal s Jiskrou Kovářská. Hostující celek měl po celou dobu utkání mírně navrch a nakonec prohrál vyhrané utkání. To když hostující Jiří Dvořák po výborně rozehraném startu nepochopitelně odešel na poslední dráze, kterou po výkonu 110 prohrál na soupeřových 150 o 40 kuželek. Jihlava porazila v celkovém součtu o jedinou kuželku méně než domácí hráči, a to rozhodlo. Na kuželně, kde moc šestistovky nepadají, byla tato meta pokořena dokonce dvakrát. Nejprve Robin Parkan porazil 613 kuželek a pak domácí Miroslav Jelínek 610 kuželek.

Třetí tým v celkovém pořadí, Lokomotiva Česká Třebová, zajížděl do Dačic a ani ten venku neuspěl. Domácí celek do poloviny utkání mírně ztrácel. Ve střední části domácí podržel Milan Kabelka, který byl výkonem 621 v utkání nejlepší. Ve středu zápasu získali domácí hráči oba body, a to jim zajistilo dobrou výchozí pozici do závěru. Tam sice Pavel Jiroušek získal bod, ale na otočení vývoje utkání to nestačilo. Petr Holanec nestačil na Jiřího Němce a domácí tak před početnou návštěvou uhrály dva body a posunuly se na šestou příčku v tabulce.

Souboj největších kandidátů na sestup vyzněl jasně pro Moravskou Slavii Brno. TJ Valašské Meziříčí nemělo nejmenší šanci na úspěch. Domácí podali svůj druhý nejlepší výkon v sezóně a zcela zaslouženě zvítězili. Velký podíl na tom má Pavel Palián, který porazil vynikajících 663 kuželek, a to je zatím nejlepší výkon na kuželně v tomto soutěžním ročníku. Hráči hostujícícho celku na čtyři šestistovky domácích něměli. Body brali pouze na slabší výkony domácích Petra Miky a Pavla Dvořáka. Ani jediná šestistovka hostujícího Radima Metelky na zisk bodu nestačila. Domácí Zdeněk Vránek výkonem 627 byl lepší. Pro TJ Valašské Meziříčí je tak situace vážná. Na nesestupovou příčku ztrácí pět bodů. Dohnat tuto ztrátu již patří za hranice snů. Moravská Slavia je na tom o něco lépe, ale ztráta tří bodů již také nevěstí nic dobrého.

Hráči Sokola Luhačovice hostili Spartak Přerov a po dobrém výkonu zcela bez větších problémů zvítězili. V utkání podali výborné výkony domácí Jiří Staněk a hostující Roman Goldemund. Oba porazili shodně 621 kuželek. Spatak Přerov tak na deváté pozici dělí od sestupového pásma tři body, a to by při souhře náhod nemuselo stačit.

Konstruktiva Praha zajížděla do Náchoda a zahrála dobře. Získala cenný bod a měla na oba. V závěru se nedařilo Jaroslavovi Pletichovi a ani střídající Zdeněk Zahrádka neoslnil. Konstruktiva uhrála čtyři body ze hry a na kuželky vedla ještě dvě dráhy před koncem. Domácí nakonec zachránili remízu díky 12 kuželkám, o které nahrali víc jak jejich soupeř.

Datum: 20. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa