ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 19. kolo soutěže

Slavia Praha měla v Jičíně víc štěstí než rozumu. Jediný kolek rozhodl o jejím vítězství. Spartak Přerov zvítězil v Šumperku a ztrácí na vedoucí příčku tabulky stále tři body.

Úspěšnost domácích a hostujících týmů byla v totmto kole vyrovnaná. Venku se podařilo zvítězit oběma týmům z čela tabulky. Slavia Praha si málem zkomplikovala v Jičíně cestu za dalším titulem. Jediná kuželka, o kterou přehrála v celkovém součtu své soupeřky, znamenala zisk obou bodů. Druhý v tabulce, Spartak Přerov, zvítězil v Šumperku a ztrácí stále tři body. O jarní neporazitelnost přišly doma hráčky SKK Primátoru Náchod. Konstruktiva Praha při shodném zisku bodů ze hry nahrála celkově o dvě kuželky víc jak domácí hráčky a těsně zvítězila. Družstva z konce tabulky zůstala v tomto kole bez zisku bodů, a tak bodové odstupy zůstaly na úrovni minulého kola.

Výkony jednotlivkyň v tomto kole nijak nepřesvědčily. Hrálo se na méně padavých kuželnách, a tak nejlepší výkony zahrály přerovská Jana Holubová v Šumperku (578) a Lenka Nová z Konstruktivy Praha v Náchodě, kde porazila 574 kuželek. V pořadí jednotlivkyň došlo po dlouhé době ke střídání stráží na vedoucí pozici. Před Šárku Markovou ze Slavie Praha se posunula Dana Wiedermannová ml. Šárka Marková zůstala v Jičíně pod pětistovkovou hranicí a to znamenalo opuštění vedoucí pozice.

Mnoho nechybělo a Slavia Praha mohla v Jičíně ztratit oba body a tím si zkomplikovat cestu za dalším titulem. Úvod utkání vyšel lépe domácím. Martina Hrdinová s Nelou Pristandovou uhrály dva body a plus 34 kuželek. Ve střední části hostující hráčky kontrovaly, stovnaly stav utkání a vedly o 14 kuželek. Závěr závěr byl divácky hodně atraktivní. Průběh byl jak na houpačce. Každá z hráček na jedné dráze zaváhala. Domácí vedly v polovině o 25 kuželek. V dalším průběhu začaly ztrácet a ani vynikající poslední dráha Lenky Hrdinové (148) nestačila na to, aby strhla vítězství na stranu Jičína. Zavěrečné dvě dráhy vyšly hostující Blance Mizerové. Jediná kuželka ve prospěch pražské Slavie nakonec rozhodla o jejich celkové výhře.

Podstatně jednoduší pozici měly hráčky Spartaku Přerov. Ty zajížděly na dráhy KK Šumperk. Domácí hráčky na jaře ještě nevyhrály a v tomto trendu pokračovaly i v tomto kole. KK Šumperk postupně ztrácel a od kanára ho zachránila až v samotném závěru Lenka Kubová, která urhála bod na Kateřinu Fajdekovou. Nejlepší výkon v utkání podala Jana Holubová, která porazila 578 kuželek.

Hráčky SKK Primátoru Náchod ztratily v tomto kole na domácí dráze punc jarní neporazitelnosti. Konstruktiva nahrála při shodném zisku bodů ze hry o dvě kuželky víc, a to rozhodlo o těsné výhře hostujícího celku. Důležité pro Konstruktivu bylo to, že v přímém souboji jedniček přehrála Lenka Nová výkonem 574 Anetu Cvejnovou. Ta porazil 568 kuželek. Obě hráčky uhrály dva pomocné body.

Třetí celek tabulky, KK Zábřeh, hostil TJ Valašské Meziříčí a průběh utkání plně odpovídal postavení družstev v tabulce. Hostující celek nemá stále ligovou příslušnost pro příští ročník  zajištěnu a každý získaný bod by měl cenu zlata. Náskok tří bodů se zdá být dostatečný, ale stát se může v závěrečných kolech cokoliv. Po dvě třetiny držely hostující hráčky se svými soupeřkami krok. V závěr utkání již dominovaly domácí hráčky a zcela v poklidu zvítězily. Nejlepší výkon zahrála Lenka Horňáková, která porazil 560 kuželek.

Poslední celek tabulky zajížděl do Blanska. Domácí hráčky nepotřebovaly podat nijak zázračný výkon na vítězství. Zlínské hráčky ztratily hned v úvodní části a na korigování v závěru již něměly. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Zdeňka Ševčíková, když porazila 568 kuželek.

Sokol Chýnov hostil dalšího kandidáta na sestup KK Zábřeh „B“. Hostující celek držel s domácím týmem krok, ale dva výkony pod pět set se podepsaly na tom, že se domácí hráčky nemusely nijak strachovat o vítězství. Nejlepší v utkání byla Alena Kovandová s 572 kuželkami.

Datum: 20. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa