ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – 18. kolo soutěže

SKK Náchod vítězí v Jihlavě 6:2. Na této výhře má velký podíl Ondra Sobčák, který porazil 673 kuželek. Fantastický výkon z říše snů na třetí dráze. Po 100 do plných porazil v dorážce neuvěřitelných 108 kuželek. Celkový výkon na dráze 208. Slavoj Praha vede po tomto kole ligovou tabulku s náskokem čtyř bodů. PSJ Jihlava má odložené utkání se Spartakem Přerov k dobru.

Bilance utkání v tomto kole je vyrovnaná. Jak domácí, tak hostující týmy si odnášejí po třech výhrách. Venku dokázal zvítězit SKK Primátor Náchod v Jihlavě, Jiskra Kovářská ve Valašském Meziříčí a Centropen Dačice v Brně nad Sokolem Husovice.

SKK Primátor Náchod zahrál na jihlavské kuželně nejlepší výkon v sezóně, když porazil celkově vynikajících 3632 kuželek. Domácí kontrovali svým druhým nejhorším a na to nemohli počítat se ziskem bodů. Zajímavé utkání se hrálo v Husovicích, kde domácí podali svůj nejlepší výkon v ročníku, když porazili 3499 kuželek. Hosté z Dačic sice porazili o tři kuželky méně, ale přesto nakonec celkově zvítězili 5:3 díky pěti výhrám ze hry. V domácím týmu dokázal uhrát bod pouze Zdeněk Vymazal. Domácí hráči neustáli úvod utkání, kde oba zástupci po velmi těsných prohrách ztratili body. Konstruktiva uhrála doma cenné body proti Sokolu Luhačovice. Hosté nepodali v Praze nijak oslnivý výkon a zcela po zásluze prohráli. Při pohledu na statistiky dosáhlo na Konstruktivě šest hostujících družstev v tomto ročníku podstatně lepší výkon než domácí. TJ Valašské Meziříčí mohlo v případě výhry v tomto kole doma ještě pomýšlet na záchranu. To se nestalo. Posílená Jiskra Kovářská byla příliš velké sousto. Lokomotiva Česká Třebová hostila poslední celek tabulky Moravskou Slavii Brno a průběh utkání odpovídal postavení celků v tabulce. Domácí v poklidu nahráli proti slabému soupeři svůj nejlepší výkon sezóny a bez větších problémů zvítězili. Vedoucí celek tabulky Slavoj Praha hostil v tomto kole Spartak Přerov. Domácím vyšel úvod utkání, kde si jeho hráči vytvořili poměrně velký náskok a vedení na body 2:0. Další průběh utkání již byl vyrovnanější, ale hosté na otočení vývoje zápasu neměli. Slavoj Praha tak doma nezaváhal a vytvořil si na čele tabulky po klopýtnutí jihlavských hráčů doma čtyřbodový náskok. KK PSJ Jihlava má však jednu dohrávku se Spartakem Přerov na domácí dráze k dobru. Třetí Lokomotiva Česká Třebová ztrácí rovněž čtyři body. Ztráta celků na dalších místech je již příliš velká na to aby mohly zasáhnout do boje o titul. Na konci tabulky se pomalu začíná vyjasňovat. Oba celky na sestupových místech vyšly naprázdno a tak Konstruktiva po výhře doma odskočila svým soupeřům na tři body.

V tomto kole bylo dosaženo třináct šestistovkových výkonů. Nejvíce se dařilo Ondrovi Sobčákovi z SKK Primátoru Náchod v Jihlavě. Zaznamenal zde nejlepší výkon jednotlivce v tomto soutěžním ročníku, když porazil 673 kuželek. K výkonu na třetí dráze není třeba komentář.

Ondřej Sobčák
Dráha č. 1 94 63 0 157
Dráha č. 2 98 45 0 143
Dráha č. 3 100 108 0 208
Dráha č. 4 93 72 0 165
Celkem 385 288 0 673

Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice zaznamenal doma výkon 641 a Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová rovněž doma 621 kuželek. Pořadí jednotlivců vede i po tomto kole Pavel Jiroušek s minimálním náskokem na Zdeňka Vymazala. Pořadí zisku bodů pro družstvo vede Zdeněk Vymazal s 89% úspěšností.

Datum: 5. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa