ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – 1. kolo nadstavby

Muži dospěli do osmifinále. V prvním kole se vcelku dařilo nasazeným družstvům. Ze šestnácti vypadla pouhá tři, Konstruktiva A, Duchcov a Jičín.

Vysoké procento utkání prvního nadstavbového kola skončilo jednoznačnou výhrou jednoho z družstev. Jihlava, Přerov, Slavoj, Dačice, Moravská Slavia, Kovářská, Valašské Meziříčí, Plzeň, Náchod a TJ Třebíč dokázaly vyhrát bez větších problémů obě utkání.

Všechna tři družstva Konstruktivy svedla vyrovnané duely. Nakonec postoupilo jenom C družstvo, které teoreticky mělo být nejslabší. Po domácí výhře 5:1 stejným poměrem Konstruktiva C v Duchcově prohrála a rozhodovaly pomocné body. Ty, jednou z nejtěsnějších možností, nakonec poslaly Konstruktivu C do osmifinále. Konstruktiva B narazila na družstvo, bojující po delší přestávce, o návrat do první ligy, Trnovany. Po domácí výhře 5:1 nezvládla odvetu a z Ústí si přivezla „kanára“. Nasazená Konstruktiva A prohrála v Kolíně 1:5. Že i zdánlivě vysoká prohra se dá zvrátit, dokázala v Poháru už celá řada družstev. Áčko Konstruktivy ale nedokázalo doma ani vyhrát.

Prohru 1:5 v Kutné Hoře se Sadskou nedokázal doma zvrátit ani nasazený Jičín. Tomu ale k tomu chybělo pouhých 10 kuželek Jiřího Vejvary. Výhra Šluknova doma s Vrchlabím 4:2 nezaručovala postup. To se ve Vrchlabí potvrdilo. Velmi příznivý výsledek s prvoligovou Českou Třebovou uhrálo doma BOPO Třebíč. Pomocné body naznačovaly, že by v odvetě v České Třebové museli vyhrát dva třebíčští hráči. Po dobrém výkonu se to v úvodu podařilo Jiřímu Mikolášovi. Jiří Hetych a Pavel Jiroušek byli pro třebíčské velké sousto a tak vše záviselo na Robertu Pevném. Ten ale neměl svůj den.

Tento zpravodaj je věnován prvnímu nadstavbovému kolu v kategorii mužů. Zpravodaj ze soutěže žen vyjde po dohrání posledního osmifinálového utkání.

Datum: 27. 2. 2011 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda