ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – 17. kolo soutěže

Oba vedoucí celky ztratily v tomto kole body. Slavoj Praha prohrál v Dačicích a KK PSJ Jihlava v Luhačovicích. Boj o titul je stále otevřen.

Bilance kola je tentokrát vyrovnaná. Tři výhry mají na svém kontě domácí celky a třikrát vyhráli hosté. Poměrně překvapivé výhry zaznamenala Konstruktiva Praha v Přerově a rovněž jasná výhra Lokomotivy České Třebové nad Jiskrou Kovářsku se nepředpokládala. Oba celky na vedoucích místech vyšly tentokrát naprázdno. Slavoj Praha přišel o body v Dačicích a KK PSJ Jihlava v Luhačovicích. Na konci tabulky poskočila Konstruktiva Praha po výhře v Přerově na desátou příčku. Moravská Slavia Brno nestačila v derby na Husovice a opět se propadla na samé dno tabulky. Na druhý sestupový post klesl celek Valašského Meziříčí, který prohrál v Náchodě.

V tomto kole padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon zahrál Michal Jirouš z SKK Primátoru Náchod, který na domácí dráze porazil 638 kuželek. Jiří Axman ze Sokola Husovice nahrál na Moravské Slavii 623 kuželek.

Zatím vedoucí celek tabulky se představil v Dačicích. Hosté podali nevyrovnaný výkon, za který nemohli počítat se ziskem bodů. Hned v úvodu získali domácí zásluhou Petra Žahourka a Jiřího Malínka při zisku obou bodů výrazný nákok v poražených kuželkách. Ve druhé části zahrál hostujícímu celku výborně Martin Kozel. Výkonem 595 uhrál bod, který byl nakonec jediným na kontě Slavoje. V závěru utkání domácí hráči opět jasně přehráli své soupeře. Jirka Němec pečetil jasnou výhru domácích vynikajícím výkonem 616 poražených kuželek.

Brněnské derby na Moravské mohlo v případě výhry domácím zachovat naději na udržení se v soutěži. V opačném případě to znamenalo pád na samé dno tabulky. Hostující hráči ovládli úvodní část utkání. Dvěma šestistovkami jasně přehráli domácí hráče a Husovice vedly 2:0 o 110 kuželek. Libor Škoula 604 a Jiří Axman 623. Domácí hráči se ve střední části vzchopili a zásluhou výher Zdeňka Vránka a Miroslava Milana srovnali stav utkání na 2:2, když ztráceli 68 kuželek. Závěr utkání byl hodně vyrovnaný a Moravská mohla stále dosáhnout na remízu popřípadě i na zisk obou bodů. Stanislav Žáček měl na úvodních drahách navrch. Pak převzal iniciativu hostující Zdeněk Vymazal, který díky výbornému výkonu na poslední dráze strhl vítězství na svou stranu. Získal cenný bod, který znamenal, že Husovice si odvážejí z Moravské oba body. Výhra Pavla Paliána nad Jiřím Radilem již na tom nemohla nic změnit.

Ani dvě výrazné posily nestačily Jiskře Kovářské k tomu, aby přehrála Lokomotivu Českou Třebovou. Hned v úvodu utkání eliminoval Pavel Vymazal jednu z opor domácího týmu Radka Hejhala. Pavel Vymazal porazil 591 kuželek, a to je zatím nejlepší výkon jednotlivce v tomto soutěžním ročníku. Pro Kovářskou získal bod Milan Hrouda. To ještě domácí netušili, že je to bod poslední. V dalším průběhu již bodovali jen hosté a ani jednou nezaváhali. Většinou se jednalo o těsné výhry. V celku hostů se poprvé na jaře objevil vedoucí v pořadí jednotlivců Pavel Jiroušek a nezaváhal. Miroslava Jelínka přehrál poměrně jasně 3:1 o 40 kuželek.

SKK Primátor Náchod, který se po loňském vítězství bude muset spokojit s největší pravděpodobností s umístěním ve středu tabulky, v tomto kole doma nezaváhal. TJ Valašské Meziříči na domácí nestačilo. Hned v úvodu utkání šli domácí do vedení po výborném výkonu Petra Holého 617 a Ondry Sobčáka 578. Střední část utkání byla podstatně vyrovněnější. Nakonec hosté uhráli pouze půlbod, která ale nic neměnil na jasném vedení domácího celku. Závěr utkání byl ve znamení výborného výkonu Michala Jirouše, který porazil 636 kuželek a pečetil tak jasnou výhru domácího celku.

Stejně jako v loňském ročníku Jihlava na Luhačovice nestačila. Po nerozhodné úvodní části utkání opanovali domácí hráči střed. Radek Polách s Jiřím Mrlíkem uhráli oba body a vytvořili hráčům do závěru náskok 70 kuželek. V závěru zápasu domácí dvojice Pavel Kubálek s Michalem Markusem uhrála oba body, které pečetily jasnou výhru domácícho celku.

Konstruktiva Praha udělala v Přerově pro zisk bodů maximum. V dramatickém utkání uhrála překvapivě vítězství a tím i skok na desátou příčku v tabulce. Úvod utkání byl ve znamení velmi těsných duelů. Na kuželky vyhráli oba hráči Konstruktivy. Na body to nakonec skončilo remízou. Střední část zápasu kopírovala tu první. Opět velmi vyrovnané duely. Ze zisku obou bodů se nakonec radovali hostující hráči. František Obruča bral bod, když o jedinou kužeku přehrál domácího Jakuba Plebana. Konstruktiva šla do závěru při vedení 3:1 s náskokem 32 kuželek. Závěr utkání hosté ustáli. Štěpán Koblížek uhrál bod, a když oba hostující udrželi vedení v poražených kuželkách, byla z toho cenná výhra pro Konstruktivu. 

Datum: 27. 2. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa