ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 15. kolo soutěže

Prohra Slavie Praha v Zábřehu snížila náskok na druhý Spartak Přerov na tři body. Přerov ztratil doma bod po remíze s TJ Valašským Meziříčím. Oba celky na sestupových příčkách v tomto kole bodovaly.

Bilance kola je tentokrát vyrovnaná, dvě utkání skončila nerozhodně, dvakrát se radovaly domácí a dvakrát hostující hráčky. V tabulce po tomto kole k žádným podstatným přesunům nedošlo. Vedoucí celky tentokrát body rozdávaly a naopak družstva na sestupových místech body braly.

Z jednotlivkyň podala vynikající výkon hráčka ČKD Blanska Naděžda Musilová. V Táboře porazila 623 kuželek a to je nejlepší výkon v letošním soutěžním ročníku. O jeden kolek překonala dosavadní nejlepší výkon Šárky Markové ze Slavie Praha. Šestistovku rovněž atakovala Vendula Šebková z Valašského Meziříčí. V Přerově jí nakonec chyběl k pokoření této hranice jediný kolek.

Vedoucí celek tabulky, Slavia Praha, zajížděl k dalšímu utkání do Zábřehu, kde měl za soupeře áčko. Po vyrovnané úvodní části, kde obě družstva získala po bodu, měla Slavia do plusu 13 kuželek. Ve střední části zápasu braly oba body domácí hráčky. O vyrovnanosti duelů svědčí skutečnost, že hostující celek měl před závěrem stále do plusu 6 kuželek. Závěr utkání byl nesmírně dramatický. Domácí hráčky hlavně zásluhou Lenky Horňákové postupně získaly před poslední dráhou náskok 37 poražených kuželek a vypadalo to nadějně. Závěrečná dráha vyšla nadmíru dobře Heleně Gruszkové. Její výkon 150 nakonec stačil pouze na korigování výsledku. Domácí celek udržel těsné vedení a zcela zaslouženě zvítězil.

Dramatické utkání s konečnou dělbou bodů se hrálo v Táboře, kde domácí Sokol Chýnov hostil ČKD Blansko. Utkání začala hostujícímu celku vynikajícím výkonem Naděžda Musilová. Po výkonu 623 vypracovala pro hostující celek důležitý náskok v poražených kuželkách, který jim v konečném účtování pomohl k zisku bodu. Náskok 103 kuželek, který měly hostujícící hráčky po úvodu, již domácí nestačily do konce korigovat. V závěru zahrála domácím výborně Jana Račková. Porazila 580 kuželek. Na dotažení náskoku Blanska to nestačilo. Hostující celek nahrál o 26 kuželek víc a získal za remízu cenný bod.

Rozjetý Náchod nezopakoval doma výkon z minulých kol, na SKK Jičín to však stačilo. Úvod utkání vyšel na jedničku Michaele Divišové st. Ta porazila vynikajících 580 kuželek a zajistila domácímu celku po úvodu jasné vedení v poražených kuželkách. V dalším průběhu utkání získala obě družstva v jednotlivých částech zápasu po bodu, a tak rozhodovaly poražené kuželky. V konečném účtování jich měly víc domácí hráčky a potvrdily i po tomto kole punc jarní neporazitelnosti. SKK Jičín domácí hodně potrápil. V závěru po první dráze dokonce o jednu kuželku vedly. Nakonec se prosadily domácí a zaslouženě zvítězily.

Oslabený Šumperk hostil poslední celek tabulky KC Zlín. V domácím celku se opět, poprvé na jaře, objevila jejich nejlepší hráčka Jitka Horká, ale ani to nepomohlo. KK Šumperk před závěrem jasně vedl 3:1 o 59 kuželek. Závěr utkání domácí hráčky vůbec nezvládly. Vedení neudržely, nezískaly ani bod a prohrály o 132 kuželek.

Překvapivý výsledek se zrodil na Konstruktivě, kde domácí hráčky hostily předposlední celek tabulky KK Zábřeh B. Konstruktiva zahrála svůj nejhorší domácí výkon v tomto soutěžním ročníku a to nemohlo ani na průměrně hrající hostující celek stačit. Úvod utkání vyšel překvapivě lépe hostujícímu celku. Olga Bučková s Kamilou Chládkovou braly oba body při vedení o 74 kuželek a domácí měly o čem přemýšlet. Střední část utkání dopadla přesně stejně jak úvod. KK Zábředh si připsal oba body a navýšil náskok na 100 kuželek a to již pro domácí nevypadalo dobře. V závěru utkání domácí hráčky zabojovaly, ale na zisk bodu to již nestačilo i když mnoho nechybělo. Lenka Nová s Veronikou Plasovou postupně umazávaly z náskoku hostujícího celku až na konečných 13 kuželek, které hovořily ve prospěch hostujícho družstva.

Druhý v pořadí Spartak Přerov hostil TJ Valašské Meziříčí a mohl se po zaváhání pražské Slavie v Zábřehu dotáhnout na vedoucí příčku na rozdíl dvou bodů. To se nakonec nestalo. Hostující celek uhrál v Přerově cennou remízu. Celé  utkání bylo hodně vyrovnané. Pouze ve střední části se podařilo domácím mírně odskočit, ale tento rozdíl velice rychle smazala svým výborným výkonem hostující Vendula Šebková. Valašské Meziříčí dokonce sahalo po obou bodech. Před závěrečnou dráhou šly jeho hráčky do vedení na poražené kuželky. Jana Holubová s Michaelou Sedláčkovou nakonec závěr ustály a vybojovaly domácímu celku alespoň bod.

Datum: 6. 2. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa