ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – 15. kolo soutěže

Na čele tabulky po tomto kole beze změn. KK PSJ Jihlava i Slavoj Praha venku bez ztráty bodu. Vynikající výkon Lokomotivy České Třebové v Luhačovicích a Sokola Husovice v Náchodě. Oba celky si přivážejí z venku body, když zopakovaly svoje loňská vítězství.

Bilance kole je tentokrát nepříznivá pro domácíc celky. Ty dokázaly zvítězit pouze ve dvou utkáních. Ve čtyřech se z výhry radovaly hostující celky. Slavoj Praha přiváží body z Moravské Slavie, Sokol Husovice stejně jako loni z Náchoda, Lokomotiva Česká Třebová rovněž jako loni z Luhačovic a KK PSJ Jihlava z Konstruktivy. Tabulka nedoznala po tomto kole podstatných změn. Pouze hráči Sokola Husovice se posunuli na třetí příčku a to je jich historické maximum. Na konci se Moravská Slavia Brno posunula na předposlední místo díky vyššímu zisku bodů před Konstruktivu Praha, která klesla na poslední příčku.

Šestistovek padlo v tomto kole sedmnáct. Nejlepší výkon dosáhl hráč Lokomotivy Česká Třebová Jiří Hetych v Luhačovicích 658, druhý nejlepší výkon dosáhl hráč Slavoje Praha Zdeněk Gartus, který porazil v Brně na Moravské Slavii 641 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře a zisku bodů. Zdeněk Podzimek z Lokomotivy Česká Třebová porazil v Luhačovicích 638 kuželek a pečetil jasnou výhru svého celku.

Slavoj Praha se představil v tomto kole na Moravské Slavii Brno, která v minulém kole po vynikajícím výkonu přehrála Jiskru Kovářskou a určitě si věřila i v tomto kole. Domácí proti minule měli podstatně horší nástup do utkání a hosté naopak lepší. V této fázi utkání podržel svým výkonem hostující celek Zdeněk Gartus a když se přidal i Igor Búrik, bylo z toho jasné vedení 2:0 při plus 79 kuželkách. Ve střední části zápasu domácí srovnali díky dvěma šestistovkám, kterých docílili Zdeněk Vránek a Miroslav Milan. Na kontě Slavoje zůstalo stále plus 43 kuželek. V dramatickém závěru se bojovalo o každý pomocný bod i kolek. Nakonec si obě družstva připsala na svoje konto bod. Plusové kolky zůstaly na straně Slavoje a to znamenalo, že si hostující celek odváží z Brna oba body.

Posílená Jiskra Kovářská hostila Centropen Dačice. Domácímu celku vyšel úvod utkání ne jedničku. Radek Hejhal měl tutový bod již po třech dráhách, a tak ho vystřídal na poslední dráhu Petr Dvořák. David Junek rovněž získal bod a to znamenalo vedení 2:0 a plus 75 kuželek pro domácí. Střední část zápasu patřila Dačicím. Jiří Němec s Pavlem Kabelkou zabojovali. Srovnali stav utkání a dokonce otočili i vývoj v poražených kuželkách. Do závěrečné fáze utkání ztráceli hosté pouhé dvě kuželky. V závěru utkání domácí Miroslav Jelínek jasně přehrál Milana Blechu, a tak těsná  výhra Karla Nováka nad Vlastimilem Zemanem st.  již nemohla nic změnit na výhře Jisky Kovářská.

SKK Primátor Náchod hostil Sokol Husovice a historie se opakovala. Hosté v Náchodě loni výhráli a to zopakovali i letos. Na rozdíl od loňska pouze 3:5. Hosté zahráli o 8 kuželek méně než loni, domácí o 14. Úvod utkání vyšel husovickým hráčům fantasticky. Jan Machálek hodil rovných 600 a Jiří Axman zaostal za touto hranicí o jeden kolek. Na to domácí hráči nedokázali odpovědět. Ztratili neskutečných 144 kuželek a oba body. Ve střední části sice domácí Martin Kovář uhrál bod na Michala Šimka, ale nic to nebylo platné. Zdeněk Vymazal jasně přehrál Ondřeje Sobčáka a to znamenalo, že hosté vedli 3:1 při náskoku propastných 191 kuželek. Závěr utkání se hrál pod taktovkou domácích hráčů, ale náskok, který hosté měli byl nad jejich síly. Jaroslav Hažva s Michalem Jiroušem uhráli oba body, ale na kontě Sokola Husovice stále zůstalo 84 plusových kuželek. Hosté tak získali dva body a posunuli se v tabulce na třetí příčku.

Luhačovice hostily Lokomotivu Českou Třebovou a po loňsku na ně nemají nejlepší vzpomínky. Hosté loni zvítězili 5:3. Domácí však nepodali loni nijak zázračný výkon. Česká Třebová zvítězila na kuželky o šest při celkovém výkonu 3486. Hosté letos nastoupili bez svého nejlepšího hráče Pavla Jirouška, ale na jejich výkon to nemělo žádný vliv. Zahráli vůbec nejlepší výkon družstva dosažený na luhačovické kuželně v tomto soutěžním ročníku a nedali domácímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Čyři šestistovky na straně hostů, z toho dvě vynikající, vyprovodili domácí tým z kuželny prohrou 1:7. Jediný úspěch domácího celku zaznamenal Michal Markus výhrou nad Miroslavem Hýblem až v závěrečné fázi utkání.

Spartak Přerov hostil TJ Valašské Meziříčí v utkání, ve kterém domácí nedali hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Valašské Meziříčí drželo krok s domácími pouze v úvodu, kde jim zahrál výborně Radim Metelka 620. Ten také získal  jediný bod pro hosty. Pak to již šlo s hostujícím celkem z kopce. Domácí družstvo po vyrovnaném výkonu všech hráčů zcela po zásluze zvítězilo 7:1.

Konstruktiva Praha hostila vedoucí celek tabulky KK PSJ Jihlava a od úvodních hodů bylo znát, jaké je postavení družstev v tabulce. V úvodní části utkání získal jediný bod pro domácí František Obruča výhrou nad Danielem Braunem. To bylo ze strany domácích vše. Druhou část utkání již zcela ovládli hostující hráči. Jan Kotyza dosáhl vůbec nejlepší výkon utkání, když porazil 616 kuželek a pečetil tak jasnou výhru hostujícícho celku.

Datum: 6. 2. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa