ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 12. kolo soutěže

Slavia Praha po výhře nad TJ Valašským Meziříčím a prohře Spartaku Přerov v Blansku vede tabulku již o čtyři body. Překvapivá výhra SKK Primátoru Náchod v Táboře. Sokol Chýnov obdržel kanára.

Domácí družstva měla v tomto kole jasně navrch. První kolo jarní části soutěže přineslo pět vítězství domácích celků. Pouze Sokol Chýnov přenechal překvapivě domácí body svým soupeřkám z Náchoda, které jim nadělily kanára po výhře 8:0. Díky prohře Spartaku Přerov v Blansku navýšila Slavia Praha svůj náskok na čele tabulky již na čtyři body. Na konci tabulky se hráčky KC Zlín bodově dotáhly na předposlení béčko KK Zábřehu, když je ve vzájemném duelu na domácí dráze přehrály 5:3. Obě družstva pak ztrácejí na desátý SKK Jičín již čtyři body.

Vedení v pořadí jednotlivkyň drží i po tomto kole suverénně Šárka Marková ze Slavie Praha průměrem 579,4 před Danou Wiedermannovou z KK Zábřeh a Jitkou Horkou z KK Šumperk. Šárka Marková vede rovněž pořadí dle získaných bodů. Na svém kontě má 11 bodů a to odpovídá úspěšnosti 92 %. Díky tomu, že Jitka Horká z KK Šumerk v Zábřehu nehrála, přeskočila ji dvojce hráček SKK Náchod, Aneta Cvejnová a Michaela Divišová st. Obě dvě mají na svém kontě úspěšnost v zisku bodů 83 %.

Vedoucí celek tabulky, Slavia Praha, hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch a ani skutečnost, že Slavia zahrála svůj nejhorší výkon v sezóně, na tom nemohla nic změnit. Čestný bod uhrála Valašskému Meziříčí až v samotném závěru Markéta Jandíková, která výkonem 534 přehrála Kamilu Barborovou.

Souboj družstev ohrožených sestupem hráčky KC Zlín v domácím prostředí zvládly. Své soupeřky, které byly před tímto kole těsně před nimi na předposledním místě tabulky s náskokem dvou bodů, těsně přehrály. KK Zábřeh měl po dvě třetiny utkání mírně navrch a před závěrem vedl 3:1 při náskoku plus 10 kuželek. Zavěr utkání zkušené hostující hráčky nezvládly a to rozhodlo. Nejlepší výkony jednotlivkyň zůstaly v červených číslech. Nejlépe zahrála domácí Lenka Polášková, která porazila 535 kuželek.

Hráčky SKK Jičín hostily Konstruktivu Praha a dobře si byly vědomi toho, že v utkání musí bodovat. V utkání, kde v každé části získala obě družstva po bodu, rozhodovaly poražené kuželky a těch měly nakonec na svém kontě o 94 víc domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala hostující Eva Kopřivová, když porazila 532 kuželek.

Druhý celek tabulky Spartak Přerov zajížděl ke svému dalšímu utkání do Blanska, kde, pokud chce pomýšlet na boj o titul, musel bodovat. Opak byl nakonec pravdou. První polovinu utkání vyhrály na body domácí hráčky, ale hostující celek měl na svém kontě díky výbornému výkonu Gabriely Helisové 558 plus 25 kuželek. Druhou polovinu utkání vyhrály domácí hráčky opět na body 2:1, a když dokázaly umazat i náskok v kuželkách na plus 13, zcela zaslouženě těsně zvítězily. Přerov po tomto kole ztrácí na vedoucí příčku tabulky již čtyři body.

V derby v Zábřehu, kde domácí áčko hostilo KK Šumperk, měly po dvě třetiny utkání navrch hostující hráčky. Před závěrem vedly 3:1 při náskoku 21 kuželek. Závěr utkání hráčky KK Šumperk nezvládly. Domácí Jitka Killarová s Lenkou Horňákovou nezaváhaly. Získaly oba body a rovněž v poražených kuželkách šly do vedení na plus 67. KK Zábřeh A se v tabulce dotáhl bodově na Spartak Přerov a je na třetím místě tabulky.

Sokol Chýnov hostil SKK Primátor Náchod a hned v prvním kole jara dostal od hostujících hráček pořádně studenou sprchu. Po úvodu, kde měly domácí hráčky vyhrávat 2:0, to skončilo přesně naopak. Michaela Divišová st. přehrála o kuželku na body Miroslavu Císlerovou a Jana Račková prohrála na body s Petrou Vlčkovou, i když na kuželky, po nejlepším výkonu domácích hráček v utkání 561, vyhrála o 16. V dalším průběhu již domácí hráčky jen ztrácely. V konečném účtování nezískaly ani bod a prohrály 8:0. Nejlépe v utkání zahrála hostující Dana Adamů výborným výkonem 572 poražených kuželek.

Datum: 16. 1. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa