ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Třetí kolo základní části PČKA a los nadstavby

Základní část Poháru ČKA je minulostí. Do nadstavbové části se kvalifikovalo 16 nejúspěšnějších družstev, která budou soupeři šestnácti nasazeným družstvům.

Více než polovina duelů posledního kola základní části skončila zcela jasným vítězstvím lepšího ze soupeřů. Nejúspěšněji si vedl Slavoj Žirovnice A, který v obou utkáních nadělil KK Český Krumlov „kanára“. Daleko za ním nezaostal ani Sokol Kolín, který přehrál Jiskru Nová Bystřice A 11:1 a stejný poměrem zvítězil SK Plaston Šluknov nad Slovanem Karlovy Vary a překvapivě také TJ Lomnice A nad B družstvem SK Škoda VS Plzeň. Výrazně zvítězil KK SDS Sadská nad SKPK Hradec Králové, KK Rostex Vyškov nad KC Zlín, Vltavan Loučovice nad Sokolem Újezd sv. Kříže, TJ Červený Kostelec B nad Jiskrou Hylváty A a Sokol Bohumín nad Jiskrou Otrokovice.

Ostatní duely už tak jednoznačným výsledkem neskončily. KK Konstruktiva C po domácí prohře s SKK Bohušovice 2,5:3,5 vcelku překvapivě zvítězila v odvetě na domácí kuželně Bohušovic 5:1. HKK Olomouc prohrál v Krnově 2:4, což nebyl z jeho pohledu až tak nepříznivý výsledek pro odvetu. V domácím prostředí, ještě nedávno úspěšný prvoligový tým (i když ve značně pozměněné sestavě), uhrál s Krnovem pouze remízu a ta na postup nestačila. Chomutov prohrál v Neratovicích 2:4 a to dávalo slušnou šanci na obrat v odvetě. Ztráta bodu v první polovině odvety nebyla z pohledu Chomutova příjemná, ale nakonec si postup Chomutov zajistil, i když ne moc přesvědčivě. BOPO Třebíč prohrálo v Ratíškovicích 1:5 a vidina postupu se značně vzdálila. To si ale nemysleli samotní hráči Bopa. Už první tři hráči uhráli v odvetě 11 dílčích bodů a to stačilo na „náhlou smrt“ i při prohře posledního hráče 0:4 (náskok 133 kuželek byl dostačující). Poslední hráč Bopa hned první dráhu zremízoval a o postupujícím bylo rozhodnuto. Přelouč – Častrov 6:6 (17:15). Komentář přímo z dějiště k tomuto utkání si můžete přečíst níže u podrobného výsledku utkání. Tím nejtěsnějším možným výsledkem postoupil Vsetín (6:6 (16,5:15,5)) přes B družstvo Přerova. O postupujícím se rozhodovalo doslova v posledních hodech. Přestože oba poslední hráči Vsetína prohráli, k postupu potřebovali nutně vyhrát oba dva poslední dráhy. To se podařilo. Milan Bělíček přehrál Vladimíra Mánka v dorážce, když po plných prohrával a Zoltán Bagári porazil na poslední dráze Vojtěcha Venclíka o jedinou kuželku. To, že jsem psal u předchozího utkání něco o nejtěsnějším možném výsledku, není až tak docela pravda. O tom přesvědčil výsledek duelu KK Konstruktiva B – TJ Červený Kostelec A. Ve dvou zápasech se nerozhodlo a tak o postupu Konstruktivy B musela rozhodnout „náhlá smrt“.

Velmi úspěšným oddílem se stala pražská Konstruktiva, která bude mít v nadstavbové části zastoupení všemi třemi družstvy, která se do soutěže přihlásila.

Los nadstavbové části najdete na konci zpravodaje a také na webových stránkách poháru poharcka.kuzelky.cz.

Datum: 10. 1. 2011 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda