ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – desáté kolo soutěže

Po prohře KK Zábřeh A na Konstruktivě navýšilo vedoucí duo na čele tabulky náskok na čtyři body.

V desátém kole se dařilo domácím týmům. Z hostujících celků se podařilo vyhrát pouze TJ ČKD Blansku nad béčkem KK Zábřeh. Oba vedoucí celky v tomto kole na domácích dráhách nezaváhaly a jasně zvítězily. Slavia Praha přehrála bez větších problémů KC Zlín a Spartak Přerov Sokol Chýnov. Družstva na konci tabulky vyšla bodově naprázdno a to znamená, že i tam se na pořadí nic nemění. Poslední KC Zlín ztrácí na předposlední KK Zábřeh B stále dva body.

Poprvé v tomto ročníku padly v kole dvě šestistovky. Kamila Barborová ze Slavie Praha porazila 609 kuželek a Jana Holubová v Přerově rovných 600. Pořadí jednotlivkyň nedoznalo po tomto kole žádných změn. Stále vede Šárka Marková ze Slavie Praha před Danou Wiedermannovou z KK Zábřeh B a Michaelou Sedláčkovou ze Spartaku Přerov. První tři z pořadí jednotlivkyň nepoznaly jak chutná prohra a proto ani v této kategorii se nic na pořadí nemění. Vede Šárka Marková před Jitkou Horkou z KK Šumperk a Michaelou Divišovou st. z SKK Primátoru Náchod.

Slavia Praha hostila v tomto kole poslední celek tabulky KC Zlín a průběh utkání plně odpovídal postavení družstev v tabulce. Domácí hráčky přehrály hostující tým rozdílem třídy. Jediný bod  pro Zlín uhrála Lenka Polášková, která přehrála slabě hrající Pavlínu Radílkovou.

TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Jičín a v posledním domácím utkání podzimu potřebovaly domácí hráčky, pro klid před jarní částí soutěže, nutně bodovat. Domácí hráčky nenechaly nic náhodě. Hráčky Jičína držely krok pouze v úvodní části utkání, kde jediný bod uhrála Martina Hrdinová. To bylo ze strany hostujícího celku vše. V dalším průběhu již dominovaly domácí hráčky. TJ Valašské Meziříčí zahrálo v tomto utkání nejlepší výkon podzimu a zcela zaslouženě zvítězilo.

Hráčky KK Zábřeh B jsou v situaci, kdy nemohou doma rozdávat body a s tím také nastupovaly k utkání proti TJ ČKD Blansku. Po celé utkání držely krok v zisku bodů a tak nakonec o tom, kdo zvítězí rozhodovaly celkově poražené kuželky a těch měly na svém kontě víc hostující hráčky.

KK Zábřeh A mohl v případě výhry v tomto kole nad Konstruktivou Praha stále držet krok s celky na vedoucích pozicích v tabulce. Nestalo se tak a po tomto kole ztrácejí již čtyři body. Konstruktiva Praha měla podstatně lepší vstup do utkání a to hodně přispělo k její výhře. Veronika Plasová zahrála svůj nejlepší podzimní výkon, a přestože porazila o dvě kuželky méně než její soupeřka Dana Wiedermannová ml., na body zvítězila. Dana Wiedermannová zahrála nejlepší výkon utkání 574, Veronika Plasová byla o dva kolky horší. V dalším průběhu utkání již získávaly body hráčky na obou stranách. Konstruktiva, ale stále držela značný odstup v poražených kuželkách a dovedla utkání do vítězného konce.

V Přerově držely hráčky Chýnova krok s domácími po celé dvě třetiny utkání. Hned v úvodu získaly oba body, když Miroslava Cízlerová přehrála Michaelu Sedláčkovou o jediný kolek a Jana Račková nejlepším výkonem hostujícího celku 570 přehrála Kamilu Katzerovou. Domácí celek utkání ve střední části srovnal zásluhou Kristýny Strouhalové a Gabriely Helisové. Závěr utkání zastihl v optimální herní pohodě Janu Holubovou. Na Blanku Maškovou porazila 600 kuželek a jistila body pro domácí celek. Druhé domácí hráčce se v závěru již tolik nedařilo, ale i přes slabší výkon to Kateřině Fajdekové stačilo na zisk bodu.

KK Šumperk hostil v tomto kole SKK Primátor Náchod. Domácí hráčky zahrály svůj nejhorší výkon podzimu a nabízely soupeřkám oba body. Ty toho nedokázaly využít hlavně díky slabším výkonům ve střední části utkání. V této fázi utkání získala pro domácí důležitý náskok v poražených kuželkách jejich nejlepší hráčka Jitka Horká po nejlepším výkonu v utkání, který má hodnotu 579 poražených kuželek. V závěru utkání již domácí hráčky držely vytvořený náskok a nedaly soupeřkám žádnou šanci na případný úspěch.

Datum: 28. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa