ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – deváté kolo soutěže

Deváté kolo soutěže přineslo dvě výhry hostujících celků. Shodou okolností venku zvítězily právě oba vedoucí týmy soutěže a tak se v tabulce nic podstatného nezměnilo.

Slavia Praha zvítězila v Šumperku až překvapivě hladce a Spartak Přerov v Náchodě. Ve zbývajících utkáních již byly úspěšnější domácí. Na sestupovou příčku kleslo po tomto kole družstvo KK Zábřeh „B“ a poslední místo drží stále KC Zlín.

Výkonům jednotlivkyň jasně vévodí Šárka Marková ze Slavie Praha, kterou zastihl letošní ročník v optimální herní pohodě. V tomto kole zahrála v Šumperku výborně. Porazila 622 kuželek a upevnila si vedoucí příčku v pořadí dle průměrů, který má po tomto kole hodnotu 582,1. Michaela Sedláčková po slabším výkonu v Náchodě přenechala druhou příčku Daně Wiedermannové. Pořadí dle zisku bodů rovněž vede Šárka Marková před druhou Jitkou Horkou z KK Šumperk, ta v tomto kole poprvé prohrála, Michaelou Divišovou st. z SKK Primátoru Náchod a Jitkou Killarovou z KK Zábřeh „A“ díky lepší úspěšnosti v zisku pomocných bodů. Všechny jednou prohrály a mají 89% úspěšnost. Do pořadí jednotlivkyň může promluvit i Helena Gruzsková, která je nejlepší pod čarou a nesplňuje 2/3 odehranost kuželen. Pokud by podmínku splňovala posunula by se na druhou příčku v pořadí.

KK Šumperk hostil mistrovský celek Slavii Praha a papírově měl hostující celek daleko více potrápit. Výkony domácích hráček zůstaly na průměru, žádná nevybočila a tak ani herní výpadek hostující Jany Pavlíkové v úvodu utkání neměl žádný vliv na konečný výsledek a výhru hostujícího celku. Výkony hostujících hráček Šárky Markové 622 a Heleny Gruzskové 591 naopak z průměru vybočily, a to rozhodlo.

Hráčky SKK Primátoru Náchod nezopakovaly výkon ze středečního odloženého utkání proti Zlínu a to co předvedly v sobotu na Spartak Přerov nestačilo. Hostující hráčky rovněž nijak neoslnily, ale na Náchod to stačilo. Domácí hráčky tentokrát nezvládly vůbec závěr. Rozhodovalo se na posledních dráhách. Aneta Cvejnová ztratila v posledních plných a ani výborná dorážka již nestačila na zisk bodu. Ylona Bezdíčková zahrála první dráhu na jedničku. Na dalších drahách ztrácela a ztrácela a na poslední, kdy ještě stále mohla dosáhnout na zisk bodu, vybouchla úplně. V plných ztratila 12 kolků a bylo po naději.

Sokol Chýnov pokračoval v sérii těsných vítězství na domácí dráze. Tentokrát na body nedosáhla Konstruktiva Praha. V tomto kole to bylo zatím nejtěsnější o 14 kuželek. Domácí celek si před nástupem hráček do závěru vypracoval poměrně slušný náskok při vedení 3:1 o 58 kuželek. V závěru hostující hráčky Lenka Nová s Petrou Najmanovou postupně ukrajovaly z náskoku domácích, kterým se nedařilo. Shodně vyhrály až třetí dráhu. V závěru opět dominovaly hostující hráčky, které nakonec získaly oba body, ale náskok v kuželkách se jim již eliminovat nepodařilo. Sokol Chýnov tak vydřel další těsnou výhru a s 10 body se drží ve středu tabulky.

Derby v Zábřehu mezi áčkem a béčkem mělo dle rozložení sil v družstvech jasného favorita a tak nebylo jasné pouze o kolik áčko zvítězí. Vyrovnaná partie se hrála pouze v úvodu, kde Olga Bučková uhrála bod na Marii Vojtkové, která má menší zdravotní potíže a nemůže podávat maximální výkony. To byl nakonec jediný bod, který béčko uhrálo. V dalším průběhu utkání již putovaly body na stranu „A“ družstva. Nejlepší výkon v derby dosáhla Jitka Killarová, když porazila 579 kuželek.

TJ ČKD Blansko hostilo nováčka soutěže TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky konečně zahrály výkon, který se od nich očekává, jasně zvítězily a nadělily hostům kanára. TJ Valašské Meziříčí přitom hodilo druhý nejlepší výkon hostů v tomto ročníku. Lepší byl pouze Chýnov ve čtvrtém kole a to o 10 kuželek. Domácí hráčky podaly vyrovnaný výkon, žádná z hráček nevybočila nijak výrazně ani nahoru ani dolů. Nejlepší Lenka Kalová 569, nejhorší Michala Semrádová 541.

Poslední celek tabulky KC Zlín se představil v Jičíně. V souboji družstev ohrožených sestupem nijak nevybočil z průměru. Domácí celek podržely hráčky ve střední části utkání. Dana Viková s Lenkou Hrdinovou zahrály výborně a deklasovaly své soupeřky výhrami 4:0 a v celkovém součtu otočily vývoj z -53 po úvodu na 105 kuželek náskoku. Závěr utkání padl opět do šedi průměru. Zlínské hráčky již neměly na to dotáhnout ztrátu v poražených kuželkách a zcela po zásluze prohrály.

Datum: 21. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa