ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – osmé kolo soutěže

V osmém kole zvítězily domácí i hostující týmy ve třech utkáních. Asi o největší překvapení se postarali hráči Dačic, kteří dokázali vyhrát v České Třebové a to domácí hráči šli třikrát přes šest set a hosté ani jednou.

Z hostujících týmu dokázali v tomto kole ještě zvítězit venku hráči SKK Primátoru Náchod na Konstruktivě a Sokola Luhačovic v Přerově. Tabulka nedoznala po tomto kole výrazných změn. Vedení drží stále Slavoj Praha, který má shodný počet bodů jako druhý Sokol Luhačovice. V příštím kole zajíždějí hráči Slavoje do  Luhačovic ke vzájemnému duelu. KK PSJ Jihlava na třetím místě ztrácí dva body. K drobným přesunům došlo pouze ve středu tabulky. Sestupové příčky drží stále KK Moravská Slavia Brno a Konstruktiva Praha.

Jednotlivci dosáhli v tomto kole deset výkonů vyšších jak šest set. Vůbec nejvyšší výkon předvedl Ladislav Beránek z SKK Primátoru Náchod, který na Konstruktivě porazil 636 kuželek. V pořadí jednotlivců dle dosaženého průměru se pořadí po tomto kole neměnilo. Vedení s velkým náskokem drží Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová.  Hráči na dalších místech si díky výborným výkonům na venkovních dráhách průměry zlepšili. Michal Markus na druhém a Zdeněk Vymazal na třetím místě tak mají po tomto kole průměr vyšší jak šest set. Neporazitelnost a 100% zisk bodů stále drží i po tomto kole Martin Kovář z SKK Primátoru Náchod a Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová.

Lokomotiva Česká Třebová mohla udržet po tomto kole v případě výhry kontakt se špicí tabulky. Po nejhorším výkonu domácího týmu v tomto soutěžním ročníku se nakonec ze zisku bodů po těsné výhře a nervy drásající koncovce radovali hostující hráči z Dačic. Ti opět potvrdili pravidlo, doma rozdáváme, venku bereme. Při pohledu na zápis vidíme, že hráči Centropenu Dačice vedli na kuželky po celou dobu utkání a tento náskok, který jim zajistil oba body udrželi až do konce.

Slavoj Praha hostil v tomto kole Sokol Husovice. Hosté zahráli v Praze dobře a domácí tým hodně potrápili. Jejich výkon je zatím nejlepší v tomto soutěžním ročníku. Husovice držely po celou dobu utkání se Slavojem krok v poražených kuželkách. Přesněji řečeno stále vedly. Tento náskok ztratily až na posledních dvou dráhách. Když k tomu připočteme dramatický duel domácího Petra Pavlíka s Jiřím Radilem, který domácí hráč pro sebe rozhodl na třetí dráze výhrou o jednu kuželku, bylo se stále na co dívat.

Nováček soutěže TJ Valašské Meziříčí uhrálo proti Moravské Slavii Brno důležitou výhru. Nutno podotknout, že hostující tým působil hodně odevzdaně a po předvedeném výkonu nemohli hostující hráči počítat s případným úspěchem. Po tom, když jejich nejlepší hráč Zdeněk Vránek porazil v tomto zápase 529 kuželek, by asi neuspěli ani v nižších soutěžích. V utkání zahrál výborně domácí Dalibor Tuček, který porazil  582 kuželek.

KK PSJ Jihlava hostil Jiskru Kovářskou. Domácí předpokládali, že to bude bezproblémové utkání a do základní sestavy nasadili náhradníka Jakuba Zdražila. Průběh utkání plně předpoklady domácích naplnil. Jiskru Kovářskou nakonec zachránil o kanára Petr Dvořák, který zahrál nejlepší výkon hostů a 3:1 porazil Jana Kotyzu. Jihlava v tomto utkání dokázala zvítězit zatím nejvyšším rozdílem v soutěži a ten činí 226 kuželek.

Konstruktiva hostila SKK Primátor Náchod a na to co předvedli hostující hráči v úvodní části utkání prostě neměla. Domácí prohrávali 3:0 a ztráceli 169 kuželek. V této fázi utkání zahráli výborně hostující Roman Straka 623 a Ladislav Beránek 636. Ve druhé polovině utkání šly výkony hráčů mírně dolů, ale hosté měli stále navrch. O čestný úspěch domácích se postaral Lukáš Doubrava, který přehrál Jiřího Němce.

Hráči Sokola Luhačovice zajížděli ke svému dalšímu utkání do Přerova a pokud chtěli udržet vedení v tabulce, museli uhrát oba body, a to se jim v dramatickém utkání podařilo. Od úvodních hodů měli hostující hráči stále navrch a udržovali si po celé utkání mírný náskok v poražených kuželkách, který udrželi až do závěru, a to při shodném zisku bodů rozhodlo o jejich výhře a zisku cenných bodů. Nejlepší výkony v utkání předvedli hráči, kteří nastoupili v utkání proti sobě. Vlastimil Bělíček výkonem 623 uhrál bod na Michala Markuse, který porazil 611 kuželek. 

Datum: 14. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa