ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – sedmé kolo soutěže

Výsledky sedmého kola opět promíchaly pořadí jak na čele, tak na chvostu tabulky. Vedoucí KK PSJ Jihlava zajížděl do Náchoda a neuspěl. Naopak Slavoj Praha zahrál v Přerově výborně. Získal výhru a posunul se do čela tabulky.

Po týdenní pauze, vyplněné pro naše barvy úspěšným vystoupením na MS jednotlivců v Ritzingu, se ligové soutěže rozjely opět naplno. Bilance kola je mírně lepší pro domácí celky, které dokázaly zvítězit ve třech utkáních, ve dvou byly úspěšnější hostující celky a utkání v Dačicích skončilo nerozhodně. Výsledky sedmého kola opět promíchaly pořadí jak na čele, tak na chvostu tabulky. Vedoucí KK PSJ Jihlava zajížděl do Náchoda a neuspěl. Naopak Slavoj Praha zahrál v Přerově výborně. Získal výhru a posunul se do čela tabulky. Luhačovice doma nezaváhaly. Jasně přehrály Konstruktivu Praha a drží druhou příčku tabulky. Na konci tabulky se do červených čísel opět propadla Moravská Slavia Brno, která nezopakovala výkon z minulého kola v Husovicích a přenechala oba body hostům z České Třebové.

Jednotlivci se v tomto kole činili. Bylo dosaženo celkem 12 výkonů nad šest set. Vůbec nejlepší výkon kola dosáhl Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha, který v Přerově porazil 643 kuželek. Hosté dosáhli v Přerově ještě další dva výkony přes šest set a to hodně přispělo k jejich cennému vítězství.  Kuželky padaly v tomto kole v Dačicích, kde byly dosaženy čtyři výkony nad šest set. Vedení v pořadí jednotlivců si výborným výkonem v Brně upevnil Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová. Porazil 633 kuželek a má průměr vyšší o 20 jak jeho pronásledovatelé.  V pořadí zisku bodů pro družstvo jsou již jen dva hráči bez ztráty bodu. 100% úspěšnost stále drží Pavel Jiroušek a Martin Kovář z SKK Primátoru Náchod. Ten má odehrány o dva zápasy méně.

Hráči KK PSJ Jihlava zajížděli k dalšímu utkání do Náchoda a při současné formě byli mírným favoritem. Průběh utkání ukázal, že ne vždy papírové předpoklady vycházejí. V celku domácích se poprvé objevil Jaroslav Hažva a to určitě nabudilo ostatní hráče k výkonům, kterých v úvodu dosáhli. Roman Straka výkonem 606 přehrál Robina Parkana. Druhý bod pro domácí uhrál Jiří Němec a pro domácí to vypadalo dobře. Ve střední části utkání uhrál další bod pro domácí Martin Kovář a spolu s náskokem 80 kuželek to pro ně vypadalo nadějně. V závěru zápasu dominovala hostující dvojice Pavel Petrů s Janem Kotyzou. Oba uhráli výkony přes šest set, ale náskok domácích v poražených kuželkách se jim dotáhnout nepodařilo a to znamenalo, že oba body zůstávají v Náchodě.

Slavoj Praha zajižděl k utkání tohoto kola do Přerova. Hostujícímu celku se v Přerově dařilo. Jeho hráči dosáhli tři výkony vyšší jak šest set. Hned v úvodu utkání zahrál výborně Zdeněk Gartus. Výkonem 643 přehrál na pomocné body 4:0 Romana Goldemunda a když i druhý hostující hráč Martin Kotel bodoval nevypadalo to pro domácí dobře. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo. Domácí hráči získali v každé části po bodu, ale na výborné výkony hráčů Slavoje Jaroslava Procházky 611 a Petra Pavlíka 614 neměli. Slavoj zahrál nejlepší výkon na přerovské kuželně v tomto ročníku soutěže a zcela zaslouženě zvítězil.

Centropen Dačice opět domácí utkání nezvládl a to hlavně koncovku. V úvodu utkání zahrál domácím výborně Jirka Malínek, který si zavzpomínal na svá nejlepší léta a výkonem 624 svého soupeře převálcoval. Milan Blecha rovněž nezaváhal. Dačice vedly 2:0 při 118 kuželkách náskoku. Šestistovkový střed utkání vyšel o poznání lépe Husovicím, které získaly bod a z náskoku domácích umazaly 53 kuželek a to hlavně díky výkonu Zdeňka Vymazala, který porazil 627 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání. Závěr utkání se příliš nevyvedl. Špatné výkony, dvojí střídání a šok pro domácí při posledním hodu střídajícího Lukáše Štibicha. Ten sice shodil posledním hodem sedm. Hod ale nebyl zapsán, protože v průběhu hodu mu došel čas. Domácí tak se štěstím uhráli remízu jen díky tomu, že hostujícímu Davidovi Plčkovi se v Dačicích nedařilo a střídající Michal Šimek již ztrátu nestačil korigovat.

Jiskra Kovářská hostila nováčka soutěže TJ Valašské Meziříčí. V utkání měli v úvodu zápasu mírně navrch hostující hráči. Dlouhou dobu mohli dokonce pomýšlet i na zisk dvou bodů, ale vynikající výkon domácího Vlastimila Zemana st. jim udělal čáru přes rozpočet. Porazil v koncovce 577 kuželek a to je zatím v Chomutově nejlepší výkon  podzimu. Domácí tak získali důležitý náskok v poražených kuželkách a zcela zaslouženě zvítězili.

Moravská Slavia Brno hostila Lokomotivu Českou Třebovou. Domácí v tomto utkání nepotvrdili výkon z minulého kola v Husovicích a přenechali oba body svému soupeři. Moravská držela naději po dvě třetiny utkání. V závěru jim, ale vzal všechny šance hostující Pavel Jiroušek. Potvrdil skvělou formu. Porazil 633 kuželek a pečetil tak výhru České Třebové.

Luhačovice hostily nováčka soutěže Konstruktivu Praha a po výborném výkonu získali jeho hráči povinné domácí body. Konstruktiva držela s domácími krok až do závěrečné části zápasu. Dvojice domácích koncových hráčů zahrála opět výborně a na to hosté neměli. Pavel Kubálek 602, Michal Markus 632 a bylo rozhodnuto.

Datum: 7. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa