ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vyjádření prezidenta k mistrovství světa

Uplynulé mistrovství světa se nesporně zařadí k těm úspěšným. Před odjezdem do Ritzingu jen málo kdo očekával, že se naši reprezentanti stanou druhou nejúspěšnější výpravou v zisku medailí.

Řada „odborníků“ nevěřícně kroutila hlavou nad nominovanými jmény. Ale opět se ukázalo, že výsledky v ligových soutěžích nemohou být tím jediným kritériem. Velkou roli hraje schopnost hráčů správně se namotivovat k soutěži a pak také dokázat své umění prodat.

Na zisk jedné zlaté a dvou stříbrných medailí můžeme být oprávněně hrdi. Škoda, že více našich hráčů nebodovalo v krátkých soutěžích (tandemy, sprint), ve kterých jsme dříve bývali také úspěšní. Vyřazovací systém dokáže být někdy krutý. Ale vymlouvat se na to nedá. Ano, např. los si s námi v klasické soutěži mužů zahrál zajímavou hru. Dvakrát po sobě jsme předem věděli, že náš hráč postoupí do dalšího kola (ale také, že jiný náš hráč vypadne). Jen ten, kdo si nevěří, může takovouto hru osudu považovat za výhodu.

Hodnocení vystoupení jednotlivých hráčů přenechám jejich trenérům, kteří s nimi mistrovství prožili, a případně dalším „odborníkům“. Osobně jsem přesvědčen, že všichni ze sebe vydali maximum. Ne každý se však domů vracel s uspokojením. Asi největší zklamání si prožil Jirka Hetych, pro kterého byl Ritzing premiérou. Přeci jen je výhodou, když si hráč svoji premiéru odbude v nižší věkové kategorii. Jirka však patří k hráčům, kteří o své hře přemýšlí. Pokud se dokázal z atmosféry světového šampionátu správně poučit, můžeme se i od něj v budoucnu dočkat příjemných úspěchů.

Závěrem chci poděkovat všem zúčastněným hráčům za jejich obětavý výkon. Mé poděkování patří i trenérům a celému realizačnímu týmu mistrovství v čele s Petrem Holým. Zapomenout nemohu ani na naše partnery (firmy Aminostar a JaR Digital), kteří nám pomohli s naší účastí na šampionátu. Hance, Lucce a Honzovi ještě jednou gratuluji k zisku cenných kovů.

Datum: 6. 11. 2010 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek