ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – šesté kolo soutěže

Na čele soutěže stále bez porážky Spartak Přerov. V tomto kole poráží Konstruktivu Praha 8:0. Slavia Praha po prohře v minulém kole nezaváhala, poráží ČKD Blansko a na druhém místě ztrácí na vedení dva body. Vynikající výkon Michaely Sedláčkové na Konstruktivě. Porazila 625 kuželek.

V šestém kole soutěže byly opět úspěšnější hostující celky. V tomto kole dokázaly zvítězit ve čtyřech utkáních. Doma bodovala pouze Slavia Praha, která přehrála ČKD Blansko a TJ Valašské Meziříčí získalo výhru nad SKK Primátorem Náchod. Vedoucí příčku tabulky drží i po tomto kole stále bez ztráty bodu Spartak Přerov, který dokázal zvítězit na Konstruktivě Praha, když nepovolil domácím hráčkám zisk žádného bodu a nadělil jim kanára po výhře 8:0. Druhou příčku drží Slavie Praha se ztrátou dvou bodů. Na konci tabulky se po tomto kole nic nezměnilo. Celky SKK Jičín i KK Zábřeh „B“ pokračovaly v nevýrazných výkonech a jsou v červených číslech zcela oprávněně. ČKD Blansko, které loni bojovalo o čelní příčku stále hledá loňskou formu a propadlo se po tomto kole na deváté místo. Celkové výkony družstev v tomto kole nebyly nijak oslnivé. Pouze Slavia Praha a Spartak Přerov, shodou okolností obě družstva z čela tabulky, zahrály výkony na ligové úrovni, o zbytku družstev se to již říci nedá.

Výkony jednotlivkyň opět zůstaly v průměru. O to více ční nad všechny nához Michaely Sedláčkové ze Spartaku Přerov na Konstruktivě, kde dosáhla výkonu 625 poražených kuželek. Smutnější je, že v tomto kole bylo dosaženo 20 výkonů nižších jak pět set poražených kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň udržela i po tomto kole Šárka Marková ze Slavie Praha, na druhou příčku poskočila díky výbornému výkonu v tomto kole Michaela Sedláčková ze Spartaku Přerov a na třetí postoupila Dana Wiedermannová z KK Zábřeh „A“, která porazila v Jičíně výborných 583 kuželek. V pořadí dle zisku bodů drží 100% úspěšnost již jen tři hráčky. Na prvním místě je díky lepší úspěšnosti v zisku setových bodů stále Šárka Marková před Jitkou Horkou z KK Šumperk a Gabrielou Helisovou ze Spartaku Přerov.

Spartak Přerov potvrdil skvělou formu a neporazitelnost i v tomto kole, když se jeho hráčky představily na Konstruktivě. Zahrály nejlepší výkon v tomto ročníku a na to domácí hráčky neměly. Konstruktiva namlsaná po výhře v minulém kole nad Slavií Praha zápas nezvládla. Hostující hráčky zařízly domácí hned v úvodu, kde zahrála výborně Michaela Sedláčková. Výkonem 625 jasně přehrála Petru Najmanovou. Druhá hostující hráčka již tak zázračný výkon nepodala, ale i 505 stačilo na zisk bodu. Střed utkání měl stejný průběh jako úvod. Opět zisk obou bodů pro Přerov a to již vypadalo pro Konstruktivu špatně. V závěru již domácí hráčky hrály o zisk čestného bodu. Ani v závěru se jim to nepovedlo. Přerovské hráčky nadělily domácím kanára a stále drží vedoucí příčku bez ztráty bodu.

V Edenu se utkala v tomto kole dvě družstva, která bojovala loni o titul. V tomto ročníku je postavení obou družstev zcela odlišné. Hostující celek nepodává očekávané výkony a tak se čekalo hladké vítězství Slavie. Úvod utkání napověděl, že tomu tak bude. Slavia uhrála zásluhou Šárky Markové s Blankou Mizerovou oba body a měla dobře našlápnuto. Střed utkání byl ve znamení dramatických soubojů o body při nižších výkonech hráček. Tato fáze vyzněla lépe pro hráčky Blanska, které uhrály 1,5 bodu díky remíze Zuzany Musilové s Janou Pavlíkovou a výhře o jeden kolek Dany Musilové nad Pavlínou Radílkovou. Závěrečná fáze zápasu se hrála opět v režii domácích hráček. Vladimíra Šťastná spolu s Kamilou Barborovou nedaly hostujícím hráčkám žádnou šanci na případný úspěch a jasně své soupeřky přehrály.

Hráčkám SKK Jičín se v tomto ročníku soutěže nedaří a tuto skutečnost potvrdily i v utkání proti KK Zábřeh „A“. Utkání sice skončilo na body 5:3 pro hostující celek, ale průběh utkání díky výkonu Dany Wiedermannové ml. 583 hned v úvodu zápasu měl jednoznačnější průběh. Jičínu dávala šanci na remízu Lenka Horňáková, ale domácí hráčka hozenou rukavici nezvedla. Hostující hráčka zvítězila na výkon 499 poměrem 3:1, když po třech dráhách vedla 3:0.

KC Zlín hostil nováčka soutěže Sokol Chýnov a v případě výhry se mohl odpoutat od družstev, které mají na konci tabulky zisk dvou bodů. V dramatickém utkání se jim to nakonec nepovedlo. Po vyrovnané úvodní části soutěže převzaly iniciativu hostující hráčky. Zdena Vytisková i Alena Kovandová získaly oba body a Chýnov měl nakročeno k zisku bodů. V dramatickém závěru nedokázaly zlínské hráčky smazat kuželkový náskok a tak ani případná výhra Lucie Oriňákové nad Věrou Navarovou, která zvítězila o jednu kuželku by nic nezměnila na výhře Chýnova. Nejlepší výkon v utkání dosáhla Jana Račková, když porazila 561 kuželek.

Ve Valašském Meziříčí hostily domácí hráčky SKK Primátor Náchod. V podprůměrném utkání zvítězily domácí hráčky jen díky tomu, že hostující celek zahrál špatně. Výkon, který snese přísnější kriteria zahrály pouze dvě hráčky a to domácí Vendula Šebková 544 a hostující Aneta Cvejnová 537, která uhrála jediný bod pro Náchod. Jinak to nestálo za nic.

V místním derby v Zábřehu hostily hráčky domácího béčka KK Šumperk. Hostující hráčky byly v utkání jednoznačným favoritem a to průběh utkání zcela potvrdil. Čestný bod pro domácí uhrála Dana Wiedermannová st. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující Jitka Horká, která porazila 580 kuželek.

Datum: 24. 10. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa