ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – třetí kolo soutěže

Překvapivé výhry Centropenu Dačice v Náchodě a Lokomotivy České Třebové v Přerově vynesly do čela tabulky Sokol Luhačovice, který je stále bez ztráty bodu.

Ve třetím kole soutěže zaznamenaly domácí celky čtyři vítězství, hosté zvítězili ve dvou utkáních. V obou případech šlo o překvapující výhry hostů. Hráči Centropen Dačice určitě neodjížděli do Náchoda s velkými ambicemi na výhru. Domácí nastoupili v silně improvizované sestavě a výkon který předvedli je vůbec nejnižším domácím výkonem v 1. KLM od zavedení 120 HS v roce 2003 a výkon Centropenu Dačice 3236 je nejnižším výkonem, na které hostující družstvo v 1. KLM v Náchodě vyhrálo. Rozjetý celek Spartaku Přerov hostil Lokomotivu Českou Třebovou a poprvé v tomto ročníku soutěže klopýtl. Hosté byli lepší a po zásluze si z Přerova odvážejí oba body. Dobrý výkon podali v tomto kole hráči Jiskry Kovářské, když nadělili Moravské Slavii Brno kanára. Po tomto kole tak zůstává bez porážky pouze vedoucí celek a tím je Sokol Luhačovice. Na vítězství zatím nedosáhli hráči Moravské Slavie Brno a jsou bez zisku bodu poslední. Vedení v pořadí jednotlivců uhájil Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová, který šel výkonem 617 přes šest set i v Přerově. Nejlepší výkon kola zahrál Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice v Luhačovicích, když porazil 619 kuželek a drží v pořadí třetí příčku. Nejvíc šestistovek padlo v tomto kole v Jihlavě, kde se přes tuto hranici dostali čtyři hráči.

Na nově položených dráhách v Jihlavě hostili domácí Slavoj Praha. Pokud chtěli pomýšlet na úspěch museli se proti minulému utkání podstatně zlepšit. To se jim podařilo a při letmém pohledu na konečný výsledek se vítězství jeví jako jasné. Opak je však pravdou. Prohra 7:1 je pro hostující Slavoj po předvedeném výkonu až příliš krutá. Slavoj získal v úvodu navrch zásluhou výhry Antona Stašáka na Danielem Braunem o 57 kuželek. Střední část utkání opanovali domácí zásluhou dvou výher. Nic ale nebylo jasné. Slavoj měl stále do plusu čtyři kuželky. Ještě před poslední dráhou nebylo o ničem rozhodnuto. Hosté měli stále na dosah remízu. Nakonec všechny body putovaly na stranu domácích, když Zdeněk Gartus na poslední dráze zcela vyhořel výkonem 114 na soupeřových 142 a Petr Pavlík nestačil na Robina Parkana, který uhrál na poslední dráze výborných 163 na soupeřových 159.

KK Konstruktiva Praha hostila TJ Valašské Meziříčí a v souboji nováčků ligové soutěže dosáhla na první body. V dramatickém  a vyrovnaném utkání nakonec domácí uhájili těsnou výhru. Hostům zahrál v úvodu výborně Radim Metelka. Porazil 591 kuželek. Body připsal i David Volek a hosté tak vedli 2:1 při náskoku 20 kuželek. Ve druhé části domácí uhráli plný počet bodů a díky jasné výhře Lukáše Doubravy šli do vedení v poražených kuželkách a to rozhodlo o jejich výhře.

V Přerově vyhrál ten lepší tým a tím byli dnes Třebováci. R. Goldemund (578) získal bod ve vyrovnaném duelu nad M. Šnejdarem (571). Průběh duelu mezi domácím Mazurem a Hetychem byl jak na houpačce. Více „štěstí“, respektive více poražených kuželek měl na kontě Hetych, proto 1:1 -6 pro domácí. V druhé rundě nastoupili proti sobě J. Pleban a K. Zubalík a na vedlejších drahách Jiří Kudela (577) s Martinem Podzimkem (579). Martin trefil ve dvou dorážkách „motýla“. Ten druhý trefený se ukázal být rozhodující, když v celkovém součtu porazil o dvě kuželky více jak Kudela. Shodně 576 kuželek porazili prvně jmenovaní v druhé dvojici, když Pleban zvítězil 3:1 na dráhy. Malá perlička v podání Plebna v dorážce. Pajšl, levé dámy, pravý sedlák a zbytek. Tedy po druhé dvojici 2:2 -8 pro domácí. V poslední rundě se opět proti sobě postavili dva kamarádi Bělíček s Jirouškem. Výsledek? 597:617 a 1:3 znamenal další dílčí bodík pro hosty. A v poslední soutěžní dvojici se utkal Matyáš (567) s Hýblem (588). Poměr drah byl stejný, jako v předešlém případě a tudíž další bodík pro hosty. Finální součet byl 3466:3515 v poražených kuželkách a 2:6 na body.  Zpracoval J. Pleban

V Luhačovicích byli hosté z Husovic domácím po dvě třetiny zápasu rovnocenným soupeře. Dokonce měli před závěrem k dobru 59 kuželek. Závěr utkání však domácí dotahováci Pavel Kubálek s Michalem Markusem na jedničku. Oba přehráli své soupeře 4:0 a dovedli utkání do vítězného konce.

Hráči Centropenu Dačice určitě ani ve snu nepočítali, že přivedou z Náchoda oba body a Jirkovi Malínkovi se ještě hodně dlouho bude zdát o tom jak bral v 1. KL bod na výkon 502. Hra je hra a to co je mezi nebem a zemí je kolikrát nevypočítatelné. Po vyrovnané úvodní části ovládli hosté střed utkání, kde získali plný počet bodů a vedení o 16 kuželek. Závěr utkání měl v obou dvojicích podobný průběh. Domácí Ondra Sobčák s hostujícím Jirkou Němcem  po dobrých výkonech své soupeře jasně přehrávali a tak na konečný výsledek utkání mělo mít vliv o kolik. Dačice navýšily náskok po druhé rundě na 77 a zdálo se být rozhodnuto. Domácí pak zlepšeným výkonem začali z náskoku ukrajovat, ale na srovnání nedosáhli. Na kontě Centropenu zůstalo 16 kuželek. Hosté tak pokračovali v sérii stejně jako v loňském ročníku soutěže. Co doma prohrajem to venku naženem.

V utkání Jiskry Kovářské s Moravskou Slavii Brno se rozhodovalo o tom, které družstvo bude i po tomto kole bez zisku bod. Hosté podali na severu Čech neslaný nemastný výkon a tak bylo v podstatě jasno o tom, jakým směrem se vývoj utkání bude ubírat již od úvodních hodů. Hosté mají problémy s hráčskou základnou a tak doplňují sestavu o starty náhradníků ze soupisky 2. KL a v obou soutěžích to vypadá stejně. Domácí podali v tomto utkání vyrovnaný výkon a zcela zaslouženě zvítězili. Výborně zahrál opět, tak jako v minulých kolech Vlastimil Zeman st., který byl v utkání nejlepší výkonem 569 kuželek.

Datum: 26. 9. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa