ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – druhé kolo soutěže

Ve druhém kole soutěže byla úspěšnější domácí družstva, která zvítězila ve čtyřech utkáních. Venku dokázaly zvítězit pouze hráčky Spartaku Přerov, které přehrály SKK Jičín a KK Konstruktiva Praha, která zvítězila po velkém boji ve Zlíně.

Po druhém  kole zůstala bez porážky dvě družstva, Slavia Praha a Spartak Přerov a na zisk bodů nedosáhly rovněž dva celky, SKK Primátor Náchod a KC Zlín. V tomto kole padly dvě šestistovky. Obě v pražském Edenu, kde byla nejlepší Kamila Barborová výkonem 611, o druhou se postarala Šárka Marková, která porazila 601 kuželek a drží po dvou kolech vedoucí příčku v pořadí jednotlivkyň.

KK Slavia Praha hostila ve druhém kole nováčka soutěže Sokol Chýnov, který dokázal zvítězit v minulém kole v Náchodě. To se v Praze neopakovalo. Domácí celek nenechal nic náhodě. Hned v úvodu utkání nedaly domácí hostujícím hráčkám žádnou šanci na úspěch. Šárka Marková po nejlepším výkonu přehrála Miroslavu Cízlerovou po nejlepším výkonu v utkání, když porazila 601 kuželek. Druhá domácí hráčka Blanka Mizerová zaváhala pouze na první dráze. Zbytek drah již vyhrála. Slavia měla navrch 100 kuželek. Klid pro domácí přinesla střední fáze utkání, kde podala výborný výkon Kamila Barborová, když porazila 611 kuželek. Pavlína Radílková ztratila bod s Alenou Kovandovou, ale to na přesvědčivém vedení domácích hráček nic nezměnilo. Před závěrem zápasu vedly o 187 kuželek. Dvojice v závěru utkání již na výsledku nic nezměnily. Domácí hráčky oba duely vyhrály a potvrdily přesvědčivou výhru domácího celku.

KK Zábřeh „A“ hostil ve druhém kole ne příliš přesvědčivě hrající SKK Primátor Náchod. Ne úplně nejlepší formu potvrdily hostující hráčky i v Zábřehu, kde po průměrném výkonu poměrně hladce prohrály. Dana Wiedermannová po velmi dobrém výkonu 589 hladce 4:0 přehrála Michaelu Divišovou ml. Ve druhé dvojice se Marii Vojtkové již tolik nedařilo. Bylo to lepší než v minulém kole, ale do loňské formy ještě něco chybí. S Michaelou Divišovou st. prohrála 4:0. Ve středu nenechaly domácí hráčky nic náhodě. Oba duely jasně vyhrály. V závěru pečetila vítězství domácího celku výborným výkonem 590 Jitka Killarová. Prohra Lenky Horňákové s Anetou Cvejnovou již na výhře domácích nic nemohla změnit.

ČKD Blansko hostilo KK Šumperk a po první polovině utkání to s domácími nevypadalo příliš růžově. Čest domácích zachraňovala Kamila Šmerdová, která výkonem 587 udržela rozdíl v poražených kuželkách na přijatelných 25. Druhá část utkání vyzněla lépe pro domácí hráčky, které zásluhou Lenky Kalové 566 a Zuzany Musilové 572 otočily vývoj utkání a strhly vítězství na stranu domácího celku.

Jičínská bašta po opravě drah padla. Postaraly se o to hráčky Spartaku Přerov, které dokázaly v Jičíně zvítězit. Velkou zásluhu na tom má Michaela Sedláčková, která hned v úvodní fázi utkání porazila 595 kuželek. I přes prohru Kristýny Strouhalové měly hostující hráčky náskok 78 kuželek. Střední část utkání prakticky rozhodla o výsledku. Po průměrných výkonech získaly oba body přerovské hráčky a bylo v podstatě rozhodnuto. Náskok 136 kuželek byl nad síly koncových hráček Jičína. Za domácí zahrála v závěru výborně Lenka Hrdinová, ale Petře Abelové se již tolik nedařilo. Přerovské hráčky  tak získaly cenné dva body a zatím nepoznaly v tomto soutěžním ročníku hořkost porážky.

KC Zlín hostil ve druhém kole soutěže KK Konstruktivu Praha. Po vyrovnaném úvodu, kde získala obě družstva po bodu měla Konstruktiva k dobru 8 kuželek. Hostujícímu celku zahrála výborně Veronika Plasová 546, za domácí Lenka Polašková 550. Střední část měla podobný průběh pouze s tím rozdílem, že hostující hráčky zvýšily náskok v poražených kuželkách na 32. V koncovce zahrála domácím výborně Martina Zimáková, která porazila 565 kuželek, ale při vyrovnaných výkonech hostujících hráček to na otočení vývoje utkání nestačilo. Domácí hráčky na poslední dráze mohutně dotahovaly. V posledních plných umazaly z náskoku hostujícího celku 35 kuželek. Dorážka již byla vyrovnanější. Domácí hráčky umázly dalších 11 kuželek, ale na kontě Konstruktivy jich zůstalo 7 a to znamenalo cenné vítězství pro hostující celek.

KK Zábřeh „B“  zajížděl k utkání tohoto kola na dráhy nováčka soutěže do Valašského Meziříčí. Domácí hráčky měly zásluhou Venduly Šebkové výborný vstup do utkání. Dosáhla nejlepšího výkonu v utkání, když porazila 553 kuželek. Spolu s Karolínou Popovičovou získaly oba body a náskok 91 kuželek. V dalším průběhu šly výkony na obou stranách do průměru až podprůměru. Domácí hráčky uhrály v každé části po bodu a to jim stačilo na přesvědčivou výhru 6:2. 

Datum: 19. 9. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa