ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Povodeň v Chrastavě

Z Libereckého kraje přišly informace o ničivé povodni v Chrastavě.

Jak asi většina z Vás ví z hromadných sdělovacích prostředků, došlo začátkem srpna k bleskovým povodním mimo jiné v Libereckém i Ústeckém kraji. Nejvíce to na severu Čech odnesla Chrastavská kuželna.

Podrobnější informace najdete v článku z Libereckého krajského kuželkářského svazu:

Chrastava pod vodou

Jak již všichni z hromadných sdělovacích prostředků jistě víte, došlo začátkem srpna k bleskovým povodním v Libereckém i Ústeckém kraji, kde pro nás kuželkáře dostala největší „ránu“ Chrastavská kuželna.

Budova s vodou statečně bojovala a udržela hlavní nápor přívalové vlny, která rozbila výplně oken ve spodní části kuželny. Prázdnými otvory po oknech do kuželny vnikalo bahno a vše možné co přinesla voda do celkové výše cca 2 metrů. Voda a bahno se hnaly strojovnou automatických stavěčů kuželek a následně kompletně zničily vnitřek celé kuželny. Vše bylo tak rychlé, že nešlo zachránit vůbec nic a vše včetně drah (již nyní se odlepují od betonu) je zapotřebí vyměnit. Liberecký kraj tak přišel o jednu ze dvou kuželen v Libereckém okrese.

Chrastava je město s cca 6 000 obyvateli. Při povodních vznikly rozsáhlé škody na infrastruktuře města, a to se teď všemi prostředky snaží o jejich odstraňování. Je zřejmé, že obnova kuželny asi nebude v současné době pro město prioritou. Proto se obracíme na naší kuželkářskou veřejnost s žádostí o jakoukoliv pomoc, a to jak materiální nebo finanční. Určitě chceme kuželky v Chrastavě zachovat. Pro informaci uvádím číslo bankovního účtu: 0982328389/0800, v.s. 09, kam je možné případnou finanční pomoc posílat a dále kontaktní telefon na předsedu oddílu p. Františka Vokouna – 602 266 455.

Kuželna v Chrastavě po povodni

Kuželna v Chrastavě po povodni

Datum: 23. 8. 2010 | Sekce: Ostatní | Autor: Hanuš Slavík