ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Semifinále a finále Poháru ČKA

Další ročník Poháru ČKA je minulostí. V obou kategoriích zvítězili obhájci, muži KK PSJ Jihlava a ženy KK Kroměříž.

O menší překvapení se jedná v kategorii mužů. KK PSJ Jihlava hrál na vlastní kuželně. V semifinále přehráli Jihlavští Slavoj Praha až ve druhé polovině utkání, když v té první polovině dosáhl hráč Slavoje, Zdeněk Gartus, nejlepšího výkonu celé soutěže. Ve druhém semifinálovém utkání nestačil Centropen Dačice na Spartak Přerov. Sedm kuželek rozdílu v celkovém výsledku svědčí o vyrovnaném boji. Přerov si tak s největší pravděpodobností tímto semifinálovým vítězstvím vybojoval účast v Poháru NBC, poněvadž PSJ Jihlava, jako stříbrný celek ligy, bude hrát Evropský pohár. V nedělním utkání o bronzové medaile už Dačice podlehli, tentokrát Slavoji, daleko jednoznačněji. Zcela jednoznačně vybojovali zlato ve finálovém střetnutí hráči domácího PSJ proti Přerovu.

A co ženy? Jistě si všichni pamatujete, že výhra KK Kroměříž v loňském ročníku poháru byla přisuzována domácímu prostředí tohoto družstva. K velkému překvapení všech dokázala kroměřížská děvčata své vítězství zopakovat, tentokrát na kuželně jednoho z nejúspěšnějších českých družstev mnoha posledních let, Zábřehu. Právě domácí družstvo Zábřehu dokázala Kroměříž vyřadit v sobotním semifinále. O výhře Kroměříže rozhodla v podstatě jedna kuželka. Také ve druhém semifinále se střetly stejné soupeřky jako vloni. Jičínu se, na rozdíl od Zábřehu, odveta proti PSJ Jihlava vydařila. Domácí Zábřeh nebyl úspěšný ani v boji o bronzové medaile s Jihlavou. Podlehl opět poměrně těsně, když v utkání už 2:0 vedl. Ve finále přehrála Kroměříž, tentokrát už zcela jasně, Jičín a naskytla se jí možnost zúročit vloni získané zkušenosti v Poháru NBC.

Z dějišť semifinálových bojů jsem žádné bližší informace nedostal a tak nemá smysl, abych se pokoušel o nějaké podrobnější popisy zápasů. Obrázek si můžete udělat sami na základě informací, které najdete ve zpravodaji.

Vše o Poháru najdete na adrese poharcka.kuzelky.cz.

Datum: 6. 6. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda