ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství jednotlivců Plzeňského kraje 2010

Ve dnech 20.–21. 3. 2010 vypukly na třech kuželnách boje o mistry a mistryně Plzeňského kraje a současně také o místa na MČR.

V sobotu 20. 3. bojovaly na nové čtyřdráhové kuželně v Cinema bowling v Dobřanech hned čtyři kategorie. V ženách si zajistila titul mistryně Plzeňského kraje Iveta Kouříková ze Sokola Díly za výkon 525 poražených kuželek. Druhé místo obsadila Terezie Krákorová z SKK Rokycany, která zaostala za vítězkou o pouhé dvě kuželky. Třetí místo patří Jaroslavě Peškové taktéž z SKK Rokycany, která porazila 494 kuželek. Všechny tři hráčky postupují na MČR, které se bude konat na téže kuželně, na které se odehrálo MPK, to znamená, že ženy se budou 1.–2. 5. v Dobřanech cítit jako doma!

Seniorkám vládla Marta Kořanová z TJ Kdyně, která tak získala titul mistryně Plzeňského kraje za výkon 539 kuželek. Druhé místo patří Haně Hofreitové z TJ Slavoj Plzeň za výkon 530 kuželek a třetí místo obsadila další kdyňská hráčka Jaroslava Löffelmannová výkonem 503 poražených kuželek. Na MČR, které se hraje 1. 5. v nedalekých Rokycanech, postupují první tři hráčky.

Kategorii juniorky vyhrála a získala titul mistryně Plzeňského kraje Lucie Šnebergerová z TJ Baník Stříbro výkonem 483 kuželek. Druhé a třetí místo obsadily Lucky oddílové kolegyně a to Zuzana Vrbová, která porazila 452 kuželek a třetí místo patří Petře Volfové za výkon 441 kuželek. Na MČR, které se hraje 8.–9. 5. v Přerově postupuje vítězka.

Titul mistryně Plzeňského kraje v kategorii dorostenky si vybojovala Andrea Palacká z TJ Havlovice, která dosáhla výkonu 505 poražených kuželek. Druhé místo obsadila Daniela Pochylová z TJ Baník Stříbro, která porazila 489 kuželek. Na MČR, které se hraje na kuželně Škody Plzeň 8.–9. 5. postupují obě hráčky.

Mistrovství Plzeňského kraje 2010 – junioři

Tentýž den se na kuželně Škody Plzeň hrály dvě kategorie. Nejdříve si to mezi sebou rozdali junioři a zde si vybojoval titul mistr Plzeňského kraje Tomáš Pittner z SKK Rokycany výkonem 537 poražených kuželek. Druhé místo obsadil Petr Palacký z TJ Havlovice výkonem 528 kuželek a třetí místo si vybojoval Vojtěch Kořan z TJ Dobřany, který porazil 515 kuželek. Na MČR, které se hraje 8.–9. 5. ve Valašském Meziříčí postupují první dva hráči.

Mistrovství Plzeňského kraje 2010 – senioři

V odpoledních hodinách se na škodovácké kuželně předvedli senioři. Titul mistr Plzeňského kraje získal domácí hráč Petr Sachunský, který porazil 591 kuželek. Druhé místo si vybojoval „o prsa“ Jaroslav Löffelmann z TJ Kdyně před Jaroslavem Harančíkem z TJ Baník Stříbro. Jarda Löffelmann porazil 543 kuželek, což bylo o jednu kuželku více než výkon Jardy Harančíka. Tomu tak unikl postup na MČR, které se hraje 8. 5. v Teplé, kam postoupili první dva hráči.

V sobotu se ještě odehrály kategorie žáci a žákyně. Ti si dali dostaveníčko na rokycanské kuželně. Titul mistr Plzeňského kraje v kategorii žáci si vybojoval Martin Buršík z TJ Havlovice, který porazil 397 kuželek. Druhé místo za výkon 376 obsadil jeho oddílový kolega Michael Kotal, třetí místo patří domácímu borci Jiřímu Šťastnému za výkon 362 kuželek. Na MČR, které se koná 1. 5. na kuželně v Kutné Hoře postupuje vítěz.

Titul mistryně Plzeňského kraje v kategorii žákyně si vybojovala domácí hráčka Denisa Pytlíková výkonem 382 kuželek. Druhé místo obsadila její oddílová spoluhráčka Veronika Wohlmuthová, která za Denisou zaostala o pouhé dvě kuželky. Třetí místo obsadila Lenka Šlajerová z Kuželky Holýšov za výkon 355 kuželek. Na MČR, které se hraje 1. 5. v Kroměříži postupuje vítězka.

V neděli 21. 3. se na kuželně v Rokycanech sešli dorostenci. Titul mistr Plzeňského kraje získal domácí hráč Michal Pytlík, který porazil 567 kuželek. Druhé místo obsadil stříbrský hráč Jan Vacikar, který porazil 554 kuželek a třetí místo obsadil jeho oddílový kolega Michal Duchek za výkon 542 kuželek. Čtvrté místo obsadil výkonem 541 kuželek Michal Wohlmuth z SKK Rokycany. Na MČR, které se hraje 8.–9. 5. v Horním Benešově postupují všichni čtyři zmiňovaní borci.

Víkendové boje vrcholily kategorií muži v CB aréně v Dobřanech. A že se bylo nač dívat. Už v kvalifikaci Roman Pytlík z SKK Rokycany překonal dosavadní rekord kuželny (Martin Pejčoch 629) výkonem 640 kuželek. To znamenalo pro Romana první místo v kvalifikaci před jeho bratrem Viktorem Pytlíkem z TJ Kdyně, který porazil 622 kuželek. Třetí místo v kvalifikaci obsadil Jiří Vícha ze Sokola Plzeň V. výkonem 592 kuželek. Čtvrté místo obsadil Pavel Honsa z SKK Rokycany za výkon 591.

V odpoledním finále dal o sobě vědět také Jiří Baloun ze Škody Plzeň, který z devátého místa kvalifikace (562) poskočil po skvělém výkonu 607 poražených kuželek na páté místo, které mu zajistilo postup na MČR. Pravé finále se odehrálo v poslední rundě. Pavel Honsa si výkonem 580 (celkově 1171) zajistil čtvrté místo. Ve finále se příliš nedařilo Romanovi Pytlíkovi (575) a to nakonec v celkovém součtu 1215 kuželek stačilo na třetí místo. Druhé místo obsadil Jiří Vícha, který ve finále hodně „tlačil na pilu“ a jeho parádních 633 poražených kuželek dalo v celkovém součtu 1225 kuželek. Titul mistr Plzeňského kraje obhájil Viktor Pytlík, který ve finále porazil 616 kuželek. Dohromady s kvalifikačním výsledkem porazil 1238 kuželek. Prvních pět „playerů“ postupuje na MČR, které se bude hrát 1.–2. 5. na kuželně v České Třebové.

Všem medailistům gratuluji a postupujícím na MČR přeji hodně úspěchů!

Datum: 23. 3. 2010 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jiří Šlajer