ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkáři v Kolíně se dočkali kvalitního zázemí

Se souhlasem autorů zveřejňujeme článek o kolínské kuželně, který vyšel před několika dny v Kolínském deníku.

Malá oslava velkého díla předcházela v neděli před polednem pohárovému utkání kuželek žen v kolínské kuželně nacházející se v sokolovně.

„Přišla na devět set třicet osm tisíc korun, z toho osm set čtyřicet tisíc korun sehnal poslanec Zdeněk Kotouš z prostředků poslanecké sněmovny, které se tradičně rozdělují regionům,“ shrnul Jan Pelák, předseda oddílu kuželek a jednatel Sokola. „Velký dík patří i členům oddílu, protože demoliční, obkladačské, úklidové a další práce si udělali sami, tím ušetřili další finance,“ vypíchl Josef Těšitel, předseda Sokola.

Rekonstrukcí se proměnilo prostředí kuželny, na utkání se už nechá dívat tak, jak je zvykem a ne z boku, přibyly šatny, toalety a zázemí. Bohužel stále chybí to nejdůležitější – čtyři dráhy.

„Již třicet šest let od zisku první zlaté medaile z mistrovství světa Hankou Konířovou v roce 1974 usiluje oddíl kuželek o čtyřdráhovou kuželnu, která by přinesla lepší sportovní podmínky pro zvýšení kapacity jak pro trénink, tak i pro zápasová utkání. Tato předlouhá cesta se nesla ve snaze, která nebyla vyslyšena a zůstala ve výkresové podobě mnoha návrhů, provedení a umístění v Kolíně. I přes tyto skromné podmínky se za tuto dobu podařilo členům našeho oddílu hrajícího na dvoudráhové kuželně s atypickým hledištěm z boku přivést z mistrovství světa a mistrovství Evropy dalších patnáct medailí,“ připomněl Pelák.

Další etapa rekonstrukce, která by splnila sen několika generací kuželkářů o čtyřech dráhách, by přišla na čtyři milióny korun. Domácí utkání i tréninky tak hrají muži i ženy buď v Kutné Hoře nebo v Kostelci nad Černými lesy. Po malé oslavě následovalo pohárové utkání mezi kolínskými ženami a družstvem TJ Nová Bystřice.

Autorem článku je Zdeněk Hejduk z Kolínského deníku. Původní článek s fotogalerií naleznete zde.

Datum: 12. 3. 2010 | Sekce: Ostatní | Autor: ČKA