ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – osmifinále ženy

Známe už osm družstev čtvrtfinalistek. Protože ženských družstev bylo podstatně méně, jsou oproti mužům téměř o krok vpředu.

Čistě ženský zpravodaj (neznamená, že ho nemohou číst muži), shodou okolností vydávaný v den jejich svátku. Těm ženám, které tento svátek uznávají, přeji všechno nejlepší.

Teď už ale ke kuželkám. O překvapení se postaralo druholigové Valašské Meziříčí bojující o postup do nejvyšší soutěže, když vyřadilo prvoligový Přerov. Na obou stranách se představila velmi mladá družstva. Ani jedno z družstev nedokázalo využít domácího prostředí. Nejprve si Přerov přivezl výhru z Valašského Meziříčí a v odvetě dokázala valašskomeziříčská děvčata vyhrát stejným poměrem v Přerově. Dílčí body rozhodly ve prospěch druholigového družstva.

O druhé překvapení se postaralo druholigové Ústí nad Labem. Ženy z Ústí dokázaly vyřadit ligový celek Neratovic, když dokázaly udržet náskok, vytvořený v domácím prostředí. V polovině odvety to ale vypadalo, že si ženy z Neratovic, i přes jasnou prohru v prvním utkání, vzít postup nenechají. Ve druhé polovině ale obě domácí ženy těsně prohrály. Zdeňka Černá i přesto, že už vedla na dráhy 2:0.

Hodně starostí nadělaly soupeřky loňským finalistům. Stříbrná Jihlava prohrála v Červených Pečkách 2:4, ale odveta se hrála zcela v její režii. Složitější to měl loňský vítěz, Kroměříž. Ta prohrála v Rychnově rovněž 2:4 a v odvetě, v domácím prostředí, ztratila bod hned v první polovině utkání. Ve druhé polovině zcela jasně přehrála svou soupeřku Ivana Pitronová. Bohdana Jankových se ujala vedení 2:0, ale nakonec uhájila proti Iloně Sýkorové jen těsnou výhru. Ve skutečnosti už ale ani její prohra 0:4 by postupu Kroměříže nezabránila.

Zbývající favorité, Kolín, Zábřeh, Jičín a Chýnov se zhostili své role zcela bez problémů, když vyhráli obě svá utkání.

Konečný termín čtvrtfinále je 23. května 2010.

Všechno, co přečtete v dnešním zpravodaji najdete i denně aktualizováno na webu www.poharcka.wz.cz.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnout také z výše uvedené adresy.

Datum: 8. 3. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda