ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů – 18. kolo

Bilance osmnáctého kola je tentokrát jednoznačně příznivější pro domácí celky. Domácí družstva zvítězila ve všech utkáních. Čelo tabulky se po tomto kole po prohře vedoucího celku v České Třebové opět vyrovnalo.

Druhý Slavoj Praha ztrácí na vedení jeden bod. Na třetí příčku se posunula KK PSJ Jihlava. Ta ztrácí dva body. Do boje o titul může zasáhnout i Sokol Luhačovice, který ztratil v tomto kole body v Husovicích. Na vedoucí příčku ztrácí tři body. V pořadí na konci tabulky se nic nezměnilo. Pouze poslední SKK Vrchlabí se po výhře doma nad Jiskrou Kovářskou bodově dotáhlo na předposlední KK Zábřeh. Oba tyto celky ztrácejí na desátou v pořadí Moravskou Slavii Brno pět bodů a naděje na záchranu se pomalu rozplývá.

Asi nejhodnotnější utkání kola se hrálo v České Třebové, kde se představil vedoucí celek tabulky SKK Primátor Náchod. Zápas, ve kterém padlo šest šestistovek byl dramatický až do konce, ve kterém domácí hráči uhájili těsnou výhru hlavně zásluhou výborného výkonu Pavla Jirouška, který porazil 621 kuželek. KK PSJ Jihlava hostila KK Zábřeh a domácí nedali družstvu, které bojuje o záchranu, žádnou šanci na případný úspěch. Hosté začali zásluhou výborného výkonu Martina Sitty dobře. V dalším průběhu to s nimi šlo z kopce. V jihlavském dresu se poprvé představil Vladimír Dvořák, který hostoval ve III. KL v TJ BOPO Třebíč a zahrál výborně. Zdá se, že to bude pro jihlavský celek do závěrečných kol velký přínos. SKK Vrchlabí dosáhlo po dlouhé době na ligové body. Po dobrém výkonu přehrálo Jiskru Kovářskou. Výborný výkon podal David Hobl, když porazil 614 kuželek. Hráči Moravské Slavie Brno se představili v Přerově a domácí jim nedali žádnou šanci na případný úspěch. Brňany zachránil od kanára až v samotném závěru utkání náhradník Jan Bernatík díky výborné poslední dráze. Svého soupeře Vlastimila Bělíčka přehrál při shodném počtu setových bodů o dvě kuželky a bodoval. Sokol Luhačovice potřeboval v Husovicích bodovat. To jim ale domácí hráči nedovolili. Ti pokračovali v sérii vyhraných utkání a brali oba body. Naposled prohráli ve dvanáctém kole soutěže. Utkání zahájil jako již tradičně Zdeněk Vymazal. Spolu s Liborem Škoulou zajistili domácím vedení. To potvrdila i druhá dvojice. Závěr utkání zastihl ve výborné formě hostujícího Michala Markuse. Spolu s Pavlem Kubálkem mohutně dotahovali, ale ani vynikajících 642 kuželek v podání Michala Markuse nakonec na korigování nestačilo. Hostující duo stáhlo z náskoku domácích 106 kuželek, ale na kontě Husovic zůstalo stále 48 kuželek. Slavoj Praha hostil venku dobře hrající Centropen Dačice. Ty v Praze vzdorovaly domácímu celku po dvě třetiny utkání. Závěr utkání se již hrál zcela v režii domácího celku. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Petr Pavlík s 592 poraženými kuželkami.

Jednotlivci zaznamenali v tomto kole třináct výkonů nad šest set. Z toho šestkrát byla šestistovka překonána na kuželně v České Třebové. Nejlepší výkony kola dosáhli Michal Markus v Husovicích a Martin Sitta v Jihlavě. Oba porazili shodně 642 kuželek. Lepší dorážku 257 měl Martin Sitta. V pořadí jednotlivců se opět měnilo pořadí. První místo po tomto kole drží s náskokem 0,2 Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice před Jiřím Němcem z Centropenu Dačice. Poprvé v tomto ročníku poklesl průměr nejlepšího hráče pod šest set. Rovněž vedoucí příčku v pořadí dle zisku bodů drží Zdeněk Vymazal, který zatím stále drží 100% zisk.

Utkání prvních čtyř celků z čela tabulky v závěrečných kolech. Domácí utkání jsou zvýrazněna tučně.

  19. kolo 20. kolo 21. kolo 22. kolo
SKK Primátor Náchod Husovice Slavoj Přerov Jihlava
KK Slavoj Praha Luhačovice Náchod Č. Třebová Husovice
KK PSJ Jihlava MS Brno Dačice Luhačovice Náchod
TJ Sokol Luhačovice Slavoj Přerov Jihlava Kovářská

Z rozpisu utkání závěrečných kol je vidět, že konec soutěže bude hodně zajímavý a není vůbec nic jisté. V závěrečných kolech na sebe narazí družstva vedoucí čtverky ve čtyřech utkáních. Asi nejhůře na tom jsou  hráči SKK Primátoru Náchod, kteří hrají venku se Slavojem Praha a v posledním kole hrají v Jihlavě. Slavoj Praha hraje v příštím kole v Luhačovicích a následně přivítá doma SKK Primátor Náchod. KK PSJ Jihlava jede v předposledním kole do Luhačovic a v posledním přivítá doma SKK Náchod. Sokol Luhačovice hrají doma se Slavojem Praha a v předposledním kole opět doma s KK PSJ Jihlavou.

Datum: 7. 3. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa