ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za 14. kolem 3. KLM „A“

Toto kolo měly žně převážně domácí celky, když zvítězily celkem čtyřikrát a pouze dvakrát přenechaly vítězství hostům.

Bohušovice se výhrou nad Hazlovem „A“ odpoutaly na dva body od svých pronásledovatelů ze Šabiny. Ty na druhém místě vystřídal tým Rokycan „B“, který je bod za prvním. Podbořany se domácí výhrou nad Slovanem Karlovy Vary drží na dostřel prvnímu. Další výhru si připisuje Slavoj Praha „B“, který se pomalu, ale jistě vzdaluje sestupovým starostem. Naopak Cheb se pravděpodobně další domácí porážkou nevyhne sestupu. Špatně na tom je další karlovarský celek SKK, který prohrál v Rokycanech, které se posunuly na druhou pozici.

Dva týmy bojující o klidný střed tabulky se střetly v Hazlově, kde místní „B“ přivítal Kovohutě Příbram. Domácí se prezentovaly velice vyrovnanou hrou všech hráčů – „čulda“ Petr Hájek (523), nejlepší Standa Novák (546). Hosté předvedli sice dva nejlepší náhozy utkání – Petr Kříž (551) a Oldřich Hendl (555), ale také dva nejhorší výkony – Tomáš Číž (474) a Václav Pinc (494). Tyto dva výsledky rozhodly o tom, že body zůstaly doma v Hazlově. Vítězstvím se Hazlov přiblížil na jediný bod právě družstvu z Příbrami.

První duel, který domácí tým prohrál, se uskutečnil rovněž v Hazlově jako předchozí utkání. Jiskra Hazlov „A“ přivítala vedoucí tým soutěže SKK Bohušovice. Tento mač musel být pěkný souboj, hosté zvítězili o sedm kuželek. Největší rozdíl v kuželkách byl mezi „čuldama“ obou družstev. Nejslabší výkon domácích předvedl Mazák František (510), z hostí pak Šourek Ladislav (457), kterému se utkání vůbec nepovedlo, a na poslední třicítku ho střídal Láďa Koláček. Vítězství pomohlo hostům k tomu, že se odpoutali od druhého na rozdíl jednoho bodu.

Sestupem ohrožená Lokomotiva Cheb, hostila družstvo Sokola Údlice. Chebu první dvojice zahrála parádně a vypadalo to, že by dva body mohly zůstat doma. Bohužel prostřední dvojice Nováček (473), Pivoňka (499), předvedla nejslabší výkony utkání a hosté tím otočili vývoj zápasu na svou stranu. Cheb se z toho obratu již nevzpamatoval a tak si hosté z Údlic odváží dva důležité body. Chebský celek se touto prohrou pravděpodobně odsoudil k sestupu.

Slavoj Praha se v posledních zápasech herně i výsledkově zvedá a tým po podzimu okupující sestupové pozice se pomalu dere tabulkou vzhůru. Tentokrát zlepšení odnesl do té doby druhý tým soutěže Jiskra Šabina. Jediný, kdo z hostujícího družstva snese přísnější měřítko je Bohouš Maněna, který letošní ročník hraje ve velice dobré formě. Za domácí nejlepšího výkonu dosáhl Roman Cypro (563), u hostů výše zmíněný Bohouš Maněna (543). Prohra odsunula Šabinu z druhé na čtvrtou pozici.

SKK Karlovy Vary, které jsou ohroženy sestupem, zajížděly k utkání do Rokycan, kde se střetly s místním „B“. Rokycany v letošní sezoně podávají vyrovnané výkony a doma neprohrávají. Už po prvních dvojkách asi bylo jasné, jak utkání dopadne. Zápas se vůbec nepodařil Luboši Martínkovi (485) a Pavlovi Boháčovi (488). Tímto se Rokycany dostaly do vedení 2:0 a +113 kuželek. Takový stav se otáčí velice těžce, zvláště v Rokycanech, kde mají letos opravdu velice vyrovnaný tým. Domácí dotáhli utkání do vítězného konce, když nejlepšího výkonu dosáhl Láďa Moulis (567), z hostí pak Pepa Ženíšek (551). Rokycany se výhrou posunuly na druhou příčku tabulky o jediný bod za Bohušovice.

Další aspirant na postup do 2. KLM, Kuželky Podbořany, přivítal na své kuželně družstvo TJ Slovan Karlovy Vary. Slovani neměli v tomto utkání co ztratit, pouze získat. Podbořany zahrály jeden ze svých nejlepších výkonů na domácí kuželně (3378) a i když Slovan rovněž předvedl pěkný výkon (3312), na vítězství to nestačilo. Nejlepšího výkonu domácích, celého utkání, ale i celého kola, dosáhl Láďa Šána (619), kterému asistoval další domácí hráč Lukáš Jarosch (592). Vítězství domácích znamená, že stále mohou bojovat o postup do vyšší soutěže, vždyť do konce zbývá ještě osm kol.

P.S.: Omlouvám se, že je ohlédnutí až takto pozdě, ale měl jsme problémy s internetem.

Datum: 11. 2. 2010 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Tomáš Beck