ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 13. kolo

V posledním kole ve skupině „A“ nepůjde takřka o nic. Z houfu družstev bojujících o postup ve skupině „B“ vypadl po prohře v Hranicích Horní Benešov.

Skupina „A“

V Kutné Hoře k překvapení nedošlo, domácí družstvo tedy doprovodí Duchcov a Rokycany do finálové skupiny. V posledním kole tak už nepůjde ve skupině „A“ takřka o nic.

Hráči Rokycan byli zřejmě demotivováni jistým postupem a v domácím prostředí předvedli svůj nejslabší výkon. Naproti tomu hostujícím hráčům z Podještědí kuželna v Rokycanech sedla a zahráli zde po Duchcovu nejlépe ze všech hostujících družstev. Mohlo dojít i k pokoření magické šestistovky, 8 kuželek však bylo proti, a tak se musel liberecký Štěpán Kvapil spokojit „jen“ s 592 poraženými kuželkami.

Rovněž Kutnohorští mohli toto utkání prakticky vypustit, ale to se určitě příčilo jejich sportovnímu duchu, takže nic neponechali náhodě. Jejich soupeři z Tábora nikdy venku bod neuhráli a výkonnostní rozdíl mezi týmy byl tak zřejmě cítit už od prvních hodů. Hostující Ondřej Novák sice měl velmi reálnou šanci porazit Martina Schejbala, poslední nepovedená dráha ovšem rozhodla ve prospěch domácích. V závěru pak nastoupil tradičně Leoš Vobořil, který výkonem 595 pečetil výhru svého týmu. Jeho domácí průměr 585 bude strašit všechna družstva, která sem v průběhu nadstavbové části soutěže zavítají.

Dorostenci Náchodu se doma představili proti hráčům z Českých Velenic. Zahráli slušně, na výborný výkon hostujícího týmu ovšem neměli a musí se tedy smířit s prohrou. Výborných výkonů dosáhli Rudolf Baldík (572) a Miroslav Kotrč (570).

Skupina „B“

Z houfu družstev bojujících o postup vypadl po prohře v Hranicích Horní Benešov. Dvojici družstev, která doprovodí Zábřeh do finálových bojů o medaile, tedy budeme znát až příští týden. Zajímavý zápas zřejmě nabídne divákům kuželna v Blansku, kde se střetne domácí tým, který obsazuje třetí příčku, s druhým týmem PSJ Jihlava. Vítěz tohoto utkání postoupí, poražený bude vyčkávat na výsledek zápasu Zábřeh–Hranice.

Zábřeh si v tomto kole vyrazil do Jihlavy, ovšem bez své největší opory, což jejich šance na úspěch srazilo dolů. Domácí příznivci si přesto zhluboka oddychli, když domácí Jan Ševela těsně porazil zaskakujícího Marka Ollingera. Ve druhé dvojici si naopak po delší pauze slušným výkonem a vítězstvím nad soupeřem udělal radost zábřežský Michal Albrecht. Závěrečná dvojice tak nastupovala za vyrovnaného stavu s třemi kuželkami pro hosty. Hostující Jiří Michálek dokázal odolávat náporu Jakuba Zdražila jen v první třicítce. Tou druhou se dostal do vedení domácí borec a nakonec zápas dotáhl do vítězného konce.

Blansko potřebovalo pro udržení kontaktu s čelem bodovat v Židenicích. Po vyrovnaném úvodu odešel do šaten zklamán hostující Michal Švéda, který Tomáši Vejtasovi podlehl o jedinou kuželku. Zpočátku si dobře nepočínal ani další hráč Blanska Martin Procházka. V druhé šedesátce však svému soupeři utekl v plných a v dorážce si vytvořený náskok držel. Závěr pak patřil jednoznačně hostujícímu hráči, byť ani jeho výkon nebyl nijak oslnivý.

Na dráhy posledního Vyškova dnes zavítal START Jihlava a jelikož už oba celky nemůžou zasáhnout do bojů o medaile, šlo o body důležité v případném boji o záchranu 1. ligy. Po dvou odehraných duelech na čtyřdráze to bylo 1:1, když těsně o 3 kuželky vedli jihlavští mladíci. Lukáš Zeman porazil domácího Zarembu o 52 kuželek, naopak Pavel Mutl prohrává o 49. Rozhodla tedy poslední dvojice, v níž exceloval jihlavský Honza Blažek a jeho výkon 563 kuželek, kterým porazil vyškovského Kummera o 65, byl nejen nejlepším výkonem utkání, ale rozhodl i o importu důležitých bodů na Vysočinu! (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 18. 1. 2010 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka