ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů – 12. kolo

V prvním kole jarní části soutěže si připsala domácí i hostující družstva po třech vítězstvích. Body z venku přiváží Slavoj Praha z Vrchlabí, Spartak Přerov z Husovic a KK PSJ Jihlava z České Třebové.

V tomto kole se jednotlivci činili. Celkem 19 hráčů pokořilo šestistovku. Nejlepší výkon dosáhl jihlavský Stanislav Partl v České Třebové, kde porazil 650 kuželek. Výkonu 632 poražených kuželek dosáhli shodně Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha a Pavel Kubálek ze Sokola Luhačovice. Tři celky atakovaly hranici 3600 poražených kuželek. Doma SKK Primátor Náchod, na dobře připravené kuželně ve Vrchlabí Slavoj Praha a KK PSJ Jihlava v České Třebové. Nejblíže k pokoření této hranice měl jihlavský celek, kterému k tomu chyběla jediná kuželka.

Jeden z aspirantů na mistrovský titul, Slavoj Praha, se představil na kuželně ve Vrchlabí. V tomto utkání drželi domácí hráči krok se svým soupeřem pouze v úvodní fázi utkání, která skončila poměrem 1:1. Ve střední části utkání již získali navrch hostující hráči, kteří zásluhou výborných výkonů Stanislava Březiny s Martinem Kozlem, oba dva překonali šestistovku, šli do vedení. V závěru utkání eliminoval Zdeněk Gartus výkonem 632 nejlepšího z domácího celku Davida Hobla a bylo rozhodnuto. Slavoj Praha tak získal důležité body a ztrácí na vedoucí celek tabulky dva body.

Zatím vedoucí celek tabulky SKK Primátor Náchod hostil v tomto kole Jiskru Kovářskou. Domácí měli zásluhou Ondry Sobčáka a Romana Straky výborný vstup do utkání. Oba domácí hráči šli přes šestistovku a na to hostující hráči neměli. Ve střední části utkání opět plný bodový zisk pro domácí a zvýšení náskoku v poražených kuželkách na hrozivých 244. Závěr utkání měl podobný průběh jako ty předchozí. Bylo jasné, že domácí jasně zvítězí a tak jediným zpestřením byl boj Arnošta Werschala o zisk čestného bodu pro hostující celek. O tom, že hosté si odvážejí z Náchoda kanára rozhodla až závěrečná dorážka, kterou Petr Holý vyhrál o devět kuželek.

KK PSJ Jihlava se představila v úvodním kole jara v České Třebové. Hosté měli výborný vstup do utkání. Robin Parkan výkonem 602 a Stanislav Partl nejlepším výkonem v zápase 650 zajistili vedení 2:0 při náskoku 153 kuželek. V dalším průběhu se utkání vyrovnalo, ale domácí dále ztráceli. Jan Kotyza, přestože na výkon 600 prohrál s Karlem Zubalíkem o devět kuželek, udržel do tabulky zisku bodů pro družstvo 100% úspěšnost. Až v závěru utkání se domácí hráči vzchopili a zásluhou Pavla Jirouška s Jiřím Hetychem získali oba body a stanovili tak stav utkání na konečných 6:2 pro hostující celek.

Hráči Centropenu Dačice opět potrápili fanoušky, kterých se sešlo na kuželně 62. Domácí celek začal utkání dobře. Petr Žahourek s Jiřím Malínkem získali oba body, i když Malínek uhrál bod až díky výbornému výkonu na poslední dráze. Střední část utkání vyzněla jasně pro hráče Moravské Slavie. Oba nezačali nejlépe, ale postupně získali navrch. Vyrovnali na 2:2 a šli do vedení o 36 kuželek. Závěr utkání měl u obou duelů zcela odlišný průběh. Jirka Němec zahrál na jedničku a nejlepším výkonem v utkání přehrál Dalibora Dvorníka 4:0. To ale pro domácí nic neřešilo, o výsledku se rozhodovalo vedle. Svaťa Krejčí vedl s Karlem Novákem vyrovnaný duel. Po první prohrané dráze prohrál i druhou o jediný kolek. Na třetí dráze zvítězil a když v celkovém součtu vedli hosté na kuželky stále o 7, o všem měla rozhodnout poslední dráha a na té tentokrát domácí nezaváhali. Plné vyhráli o 22 kuželek a když i v dorážce udrželi náskok, získali dva cenné body.

Luhačovice, které ztrácejí v tabulce na vedoucí celek dva body, hostily KK Zábřeh. Domácí hráči podali v tomto utkání standardní výkon a bez větších problémů zvítězili 6:2. Nejlepší výkon v utkání podal domácí Pavel Kubálek se 632 poraženými kuželkami. Na šestistovku v tomto utkání dosáhl ještě domácí Theodor Marančák výkonem 607 poražených kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Martin Sitta 578.

V utkání celků z dolní poloviny tabulky hráli hráči Husovic další existenční zápas. Hostující Přerov zahrál v Husovicích dobře, ustál i výkonnostní výpadek Karla Ustohala a jasně zvítězil. Dvě šestistovky na konto Přerova si připsali Dalibor Matyáš 615 a Václav Mazur 604. Nejlepší výkon z domácího celku zahrál Zdeněk Vymazal 614 poražených kuželek.

Datum: 17. 1. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa