ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkáři roku 2009 Dana Wiedermannová a Jan Kotyza

V sobotu 19. 12. 2009 se v Náchodě uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků anket o nejlepší kuželkáře uplynulého roku.

Vyhlašování kuželkářů roku 2009 Mezi muži zvítězil Jan Kotyza, hráč českého ligového mistra a vítěze Poháru ČKA, který byl na jaře členem úspěšného mužského reprezentačního výběru na MS v Německu. V minulé sezoně obsadil druhé místo v tabulce průměrů 1. KLM a aktuálně v soutěži vede i díky nejlepšími letošnímu výkonu soutěže (667 z Jihlavy). Druhé místo získal Radek Holakovský hájící barvy rakouského St. Pöltenu, se kterým v minulé sezoně vyhrál rakouskou ligu, když byl druhým nejlepším hráčem dle průměrů. Letos pak stejné soutěži dokonce vévodí.  Třetí příčku obsadil Robin Parkan, rovněž hráč ligového mistra KK PSJ Jihlava a úřadující mistr republiky v kategorii mužů.

Nejlepší kuželkářkou pak byla pro 2009 zvolena zábřežská Dana Wiedermannová ml., která je jak loni, tak letos nejlepší hráčkou 1. KLZ a která rovněž byla členkou reprezentačního týmu žen na MS v Německu. Jen těsně za ní se na druhém místě umístila mistryně republiky v kategorii žen Kamila Barborová ze Slavie Praha. Třetí místo patří hráčce ČKD Blansko Zuzaně Musilové, která na MS dorostu získala tři cenné kovy, s Blanskem ovládla Pohár NBC a aktuálně s týmem vede 1. KLZ.

Vyhlašování kuželkářů roku 2009 Juniorem roku se stal Pavel Jiroušek, jehož největšími úspěchy v roce 2009 bylo prvenství v soutěži jednotlivců 1. KLM a titul mistra republiky v kategorii juniorů. Na druhé příčce se umístil hráč Sokola Duchcov Jan Endršt, účastník MS dorostu a v součastnosti lídr průměrů 1. KLD a 2. KLM. Třetí místo obsadil loňský vítěz Vlastimil Bělíček, opora Spartaku Přerov, který byl třetí jak na mistrovství České repubilky juniorů, tak i v průměrech 1. KLM.

Kategorii juniorek ovládla Zuzana Musilová před Lucií Vaverkovou. Na třetím místě skončila další z našich předních hráček startujících v zahraničí Hana Wiedermannová, další z účastnic seniorského mistrovství světa.

Talenty roku byly zvoleni vítězové kategorií starších žáků a žákyň PMN Ladislav Urban z SKK Karlovy Vary a Kristýna Švihlíková hrající za Kuželky Podbořany.

Vyhlašování kuželkářů roku 2009 Titul trenér roku 2009 získal Ladislav Musil, trenér reprezentačního družstva dorostenců, jehož svěřenci získali na MS dorostu dvě medaile, dále pak trenér úspěšných reprezentantek Zuzany Musilové a Kamily Šmerdové a v neposlední řadě pak trenér družstva ČKD Blansko, které na podzim vyhrálo Pohár NBC.

Nejlepším rozhodčím uplynulého roku byl opět zvolen Libor Novák.


Výsledky kuželkářských anket 2009

Kuželkář roku 2009
1. Jan Kotyza KK PSJ Jihlava 95 bodů
2. Radek Holakovský BSV Voith t. Pölten, AUT 88 bodů
3. Robin Parkan KK PSJ Jihlava 66 bodů
Kuželkářka roku 2009
1. Dana Wiedermannová ml. KK Zábřeh 74 bodů
2. Kamila Barborová KK Slavia Praha 72 bodů
3. Zuzana Musilová TJ ČKD Blansko 69 bodů
Junior roku 2009
1. Pavel Jiroušek TJ Lokomotiva Česká Třebová 161 bodů
2. Jan Endršt TJ Sokol Duchcov 55 bodů
3. Vlastimil Bělíček TJ Spartak Přerov 52 bodů
Juniorka roku 2009
1. Zuzana Musilová TJ ČKD Blansko 162 bodů
2. Lucie Vaverková BBSV Wien (AUT) 128 bodů
3. Hana Wiedermannová BBSV Wien (AUT) 47 bodů
Talent roku 2009
chlapci Ladislav Urban SKK Karlovy Vary 16 bodů
dívky Kristýna Švihlíková Kuželky Podbořany 18 bodů
Trenér roku 2009
1. Ladislav Musil TJ ČKD Blansko 37 bodů
2. Jan Výrek TJ Valašské Meziříčí 29 bodů
3. Jaroslav Slabák KK Moravská Slávia Brno 24 bodů
Rozhodčí roku 2009
1. Libor Novák Praha 23 bodů
2. Soňa Keprtová Zábřeh 16 bodů
  Václav Koplík Ratíškovice 16 bodů
Datum: 19. 12. 2009 | Sekce: Kuželkářské ankety | Autor: ČKA