ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 11. kolo

O prvních dvou postupujících ze skupiny „A“ je prakticky rozhodnuto. Ve skupině „B“ by mohl Zábřehu postup do finále zhatit jen totální propad ve zbylých třech utkáních.

Skupina „A“

O prvních dvou postupujících ze skupiny „A“ je prakticky rozhodnuto. O třetí postupové místo svedou boj ještě minimálně tři družstva, čtvrtým je Náchod, který také teoreticky může do bojů zasáhnout.

V Kutné Hoře mají letos úrodu šestistovek. Padla zde už třetí, ale poprvé se jí dopustil hostující hráč. Byl jím Jan Endršt (612) oblékající dres vedoucího Duchcova. Jeho týmu přišel kvalitní výkon vhod, protože domácí hráči rovněž nehráli špatně. Předvedli svůj nejvyšší domácí výkon. Navíc případná prohra hostujícího koncáka více než o jednu kuželku by znamenala i prohru duchcovského týmu. Snaha Leoše Vobořila však tentokrát vyzněla na prázdno, těšit ho však může alespoň skvělý výkon (572).

Rokycany měly tentokrát jednoduchý úkol, čekal je totiž domácí zápas s posledním Táborem. Bylo tedy hodně pravděpodobné, že druhý celek tabulky tohle utkání neprohraje. Michal Pytlík neměl zrovna den a soupeř ho drtil ve hře do plných, v dorážce však byla situace opačná a nakonec 3 kuželky rozhodly ve prospěch domácích. Zbylé duely měly jasnější průběh a hosté si odvážejí kanára.

V Liberci se odehrál dramatický zápas, ve kterém ani dobrý výkon domácímu týmu nestačil na oba body. Kvalitní hra domácího Zdeňka Koutného (565) totiž nebyla využita, soupeř z Českých Velenic nahrál více než o 100 kuželek méně. To Štěpán Kvapil (539) i přes snahu na bod proti zkušenému Miroslavu Kotrčovi (555) nedosáhl. Závěr pak patřil jasně hostům, takže i přes značný náskok v kuželkách získali domácí jen bod.

Skupina „B“

Ve skupině „B“ by mohl Zábřehu postup do finále zhatit jen totální propad ve zbylých třech utkáních. O dalších postupujících pak lze pouze polemizovat. Jisté je, že nikdo z trojice Vyškov, Židenice a Start Jihlava se do finále nepodívá.

Ze Zábřehu si většina družstev neodváží krutou porážku, jak by se možná očekávalo. Dokladem toho je i Horní Benešov, který se s vedoucím celkem utkal v tomto kole. Výsledkem vyrovnané první čtveřice byl stav 1:1, když hostující Michal Klich zvítězil na dráhy, jeho spoluhráč Kamil Kubeša však prohrál o 3 kuželky. V závěru Martin Marek ukázal své umění pouze na jedné dráze, na těch zbylých se David Láčík dostával do šancí. Potřebnou poslední dráhu, která by jeho týmu zajistila remízu, ovšem nevyhrál, čímž si Zábřeh upevnil pozici na čele.

Zápas ve Vyškově lze jen stěží zařadit mezi kvalitou prvoligová utkání. Málo kdo by asi čekal, že i se dvěma výkony pod 500 se dá ve Vyškově zvítězit. Domácímu týmu se to povedlo, a připisují si tak první letošní výhru. O toto povzbuzení v jejich ne příliš úspěšné pouti první ligou se svým velmi slabým výkonem postarali hráči Blanska. Přitom ještě před poslední šedesátkou to vypadalo, že oba body i tentokrát poputují na konto hostů. To by však nesměl následovat totální výpadek Jakuba Haresty. Pochvalu si zaslouží jen dvojice Michalů Prachaře (579) a Švédy (571).

Pro Hranice měl být zápas s Židenicemi jasnou záležitostí. A tato předpověď se také naplnila, přestože vstup do utkání vyšel lépe hostům. V dalších duelech však brněnští dorostenci za domácími slině pokulhávali a díky tomu se v konečném součtu našlo na kontě domácích o 116 kuželek více než u hostů.

Měl to být jednoznačný zápas ve prospěch domácího PSJ, ale mladí kuželkáři Startu Jihlava příjemně překvapili a dokázali získat bod. Z počátku to ale vypadalo pro hosty nedobře, když nejlepší hráč Startu, hrající zpěvák, či zpívající hráč Jan Blažek podal jeden ze svých nejhorších letošních výkonů a prohrává s Jakubem Zdražilem 3:1 o 63. V současně hrané dvojici ale Lukáš Zeman poráží domácího Jana Ševelu těsně o 16, když stav drah byl 2:2. Musela tedy rozhodnout třetí dvojice, když k celkovému vítězství stačila domácímu Fürstovi jakákoliv výhra. Pavel Mutl se ale nechtěl spokojit s tímto stavem a dokázal dokonale zdramatizovat vývoj tohoto derby. Vítězí 4:0 a na kuželky o 45, což o pouhé dva kolíčky nestačilo na lepší celkový součet domácího PSJ. Tak tedy remíza a spokojenost je spíše na straně hostujícího Startu. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 4. 12. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka