ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí 10. kolo 3. KLM „A“

Předposlední kolo podzimní části soutěže se opět neslo ve znamení domácích výher. Jediná výjimka je tým Příbrami.

Tým Hazlova „B“ hostil Lokomotivu Cheb a o vítězství domácích se rozhodovalo až v poslední dvojici, kdy hosté Pivoňka (494) s Feksou (473) zahráli pod své možnosti a tím umožnili domácí dvojce Repčík (542) a Novák (546) získat celkově 4 body. Hazlovští se tímto vítězstvím posunuli na průběžné 7 místo v tabulce.

A opět Hazlov, tentokrát však družstvo „A“, které hostilo tým Slavoje Praha „B“. Zde se odehrál taktéž vyrovnaný souboj a domácí si připsali dva body za celkové vyšší číslo, když porazili o 23 kuželek více. Hazlov si vítězstvím podržel třetí místo v tabulce, Slavoj naopak okupuje místo poslední (12).

Nyní se dostáváme k jedinému domácímu družstvu, které doma ztratilo dva body, a tím jsou Kovohutě Příbram, které doma přivítali Rokycany „B“. I když výsledek z pohledu domácích 2:6 vypadá jednoznačně, opak je pravdou. Prohra o kuželky činí pouhých 12 klacků. Když se podíváme na poslední souboj, opět se ukázala (ne)spravedlnost bodovacího systému. Domácí hráč Hendl porazil (553), soupeř Pauch (546), ale na pomocné body vyhrál hráč z Rokycan a tím připsal důležitý bod pro družstvo. Rokycany se výhrou posunuly na čtvrté místo v tabulce.

Lídr soutěže SKK Bohušovice hostil na své kuželně dalšího aspiranta na postup do 2. KLM tým Podbořan. Hosté zahráli velice pěkné číslo (3124), které se na Bohušovické kuželně jen tak nedělá. Vláďa Šána zde zahrál parádně (579). Ovšem domácí rovněž předvedli parádní výkon (3197) a tím rozhodli, že dva body zůstanou doma. Bohušovice si vítězstvím udržely první místo v tabulce. Naopak Podbořany si prohrou trochu zkomplikovali boj o postup.

Do Chomutova, kde mají azyl kuželkáři Údlic, zajížděl tým Slovanu Karlovy Vary. Slovan předvedl špatný výkon. Hned v první dvojici došlo ke střídání, kdy špatně hrajícího Becka vystřídal Štýber, který Tomášovu špatnou hru částečně napravil. Rovněž se nevedlo poslední dvojce a tím pádem zůstaly body domácím borcům z Údlic. Domácí družstvo se tímto vítězstvím odpoutalo ze sestupových míst.

Poslední utkání obstarala Jiskra Šabina, která přivítala na kuželně v Kraslicích družstvo SKK Karlovy Vary. Na souboje skončilo utkání v poměru 3:3, ovšem domácí porazili o (33) kuželek více a to jim zajistilo zisk dvou bodů a také druhé místo se stejným počtem (16) bodů jako první Bohušovice.

Poslední podzimní 11. kolo je na pořadu 5. 12. 2009. Přeji, ať to padá.

Datum: 2. 12. 2009 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Tomáš Beck