ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Změny na fóru ČKA

K dnešnímu dni se zásadním způsobem mění princip diskusí na oficiálních stránkách České kuželkářské asociace.

Valná hromada v červnu tohoto roku navrhla mj. zabývat se problematikou zdejšího fóra. Výkonný výbor s tímto návrhem souhlasil a podpořil tak myšlenku, která však není zcela nová – již delší dobu jsme přemýšleli, jak neutěšenou situaci v diskusích řešit.

To, že fórum již bohužel dávno neslouží ke slušné diskusi a k probírání důležitých kuželkářských témat, ale mnohem častěji k různým osobním útokům, hádkám a exhibicím, si všiml každý rozumný návštěvník těchto stránek. I osobně jsem mnohokrát od různých lidí slýchával, že fórum neslouží tak, jak by mělo. A že se mnohdy uživatelé bojí cokoliv napsat, aby vzápětí nebyl jejich příspěvek napaden nadávkami. A když už se občas objevil nějaký zajímavý námět, často se ztratil v tom ostatním marastu a zůstal nezodpovězen a nevyužit.

Příčin současného stavu bychom mohli nalézt několik, mezi nejvýznamnější však patří anonymita fóra, kdy se uživatelé nemusejí registrovat. Dále také omezené možnosti správcovství, tedy hlídání a korigování diskuse či přímo uživatelů.

Výkonný výbor ČKA ale nechtěl a nechce zrušit návštěvníkům možnost vyjádřit se ke kuželkářskému dění. Za prvé je samozřejmě důležitá pro VV zpětná vazba od členské základny, a za druhé chceme ponechat i prostor ke vzájemné diskusi mezi kuželkáři a všemi, kteří se o tento sport a vše okolo zajímají.

Oficiální otázky na vedení ČKA

Počínaje dnešním dnem je na webu zřízena nová rubrika Otázky a odpovědi. Zde můžete pomocí formuláře odeslat dotaz přímo na vedení ČKA. Ten se uloží do databáze a odešle emailem pověřené osobě, která bude mít několik možností, jak s ním naloží. Buď na něj odpoví veřejně a spolu s odpovědí bude umístěn v dané sekci. Další volbou je, že bude konzultován osobně po emailu, pokud ten bude u dotazu uveden. No a třetí možností je, že daný příspěvek bude ohodnocen tak, že se jím nebude zabývat. Samozřejmě bude záležet především na kvalitě dotazu. Naší snahou bude všechny kvalitní a rozumné otázky zodpovídat a uveřejňovat.

Volná veřejná diskuse

Pro volnou diskusi je zřízen samostatný web na adrese www.kuzelky-forum.cz. Tam je nainstalována aplikace pro veřejnou diskusi a připravena jsou různá kuželkářská témata. Měly by se zde eliminovat obě již zmíněné nevýhody starého diskusního fóra – je nutná registrace uživatelů a dále systém nabízí více možností pro jeho správu a údržbu. Což by mělo vést ke zkvalitnění celé diskuse – samozřejmě mělo, ale i nemusí, vše bude záležet na uživatelích a jejich přístupu. Vedení ČKA každopádně tuto diskusi primárně sledovat nebude a od příspěvků a jejich úrovně se oficiálně bude distancovat – k přímým dotazům bude sloužit rubrika zmíněná výše.

Doufáme, že tento nový model bude přijat kladně a povede ke zkvalitnění kuželkářských debat na internetu.

Datum: 12. 11. 2009 | Sekce: Ostatní | Autor: Petr Streubel