ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů – 6. kolo

V šestém kole měly navrch poprvé v tomto ročníku hostující celky. Zisk obou bodů si připsaly na své konto ve čtyřech utkáních.

Asi o největší překvapení kola se postarali hráči Jiskry Kovářská, kteří dokázali zvítězit v Jihlavě a to hlavně díky výborně zahrané střední části utkání, kde hosté získali oba body při náskoku 113 poražených kuželek. Jiskra Kovářská zahrála druhý nejlepší výkon na jihlavské kuželně v této sezóně 3565 a když domácí nezopakovali výkon z minulého kola, bylo překvapení na světě. Lokomotiva Česká Třebová se na prvním místě tabulky dlouho neohřála. Místo potvrzení prvního místa výhrou na domácí dráze se konal pravý opak. Lokomotiva Česká Třebová podlehla doma dobře hrajícímu Sokolu Luhačovice a klesla v pořadí na třetí příčku. Luhačovice zahráli v Třebové v dramatickém utkání zatím nejlepší výkon družstva tohoto ročníku soutěže 3523 poražených kuželek. Povinné body z domácího prostředí získali v tomto kole pouze hráči Spartaku Přerov po výhře 5:3 nad KK Zábřehem a Slavoj Praha jasnou výhrou 7:1 nad poslední Moravskou Slávií Brno.

Na čelo tabulky se po tomto kole posunulo družstvo SKK Primátor Náchod, které dokázalo zvítězit ve Vrchlabí hlavně díky lepší koncovce. Vítězství na cizí dráze si připsali v tomto kole na své konto rovněž hráči Centropenu Dačice. Opět pro ně v typickém průběhu utkání, drama až do posledního hodu, dokázali zvítězit v Brně nad Sokolem Husovice. Oba body zajistil až výbornou poslední dorážkou Milan Blecha. Do té doby mělo mírně navrch domácí družstvo. Na druhou příčku tabulky se posunulo ze čtvrté družstvo Slavoje Praha. Jeho hráči ztrácejí na vedoucí SKK Náchod jeden bod, mají však odložené utkání s KK PSJ Jihlavou k dobru. Rovněž další družstva na 4. až 6. místě v pořadí KK PSJ Jihlava, Sokol Luhačovice a Centropen Dačice mají utkání k dobru a také ona mohou pomýšlet na umístění na medailových pozicích. Po tomto kole již není žádné z družstev bez porážky. Bez výhry v tomto ročníku jsou stále na posledním místě hráči Moravské Slavie Brno. Ti mají na svém kontě stále pouze jeden bod za remízu z předehrávky třetího kola s SKK Primátorem Náchod. Se ziskem tří bodů jsou na desátém místě hráči Sokola Husovice. Na jedenáctém místě je družstvo SKK Spartak Vrchlabí rovněž se ziskem tří bodů.

Úroda náhozů vyšších jak šest set byla ještě o jeden vyšší jak v minulém kole. Tentokrát tuto hranice překonalo čtrnáct hráčů. Nejlepší výkon dosáhl na kuželně v Jihlavě opět Jan Kotyza s 630 poraženými kuželkami. Průměr z průměrů vyšší jak šest set drží po tomto kole stále pět hráčů. Zatím nejlepší Miroslav Milan z Moravské Slavie Brno průměrem 608,4 před dvojicí jihlavských hráčů Jan Kotyza a Robin Parkan. V pořadí hráčů dle zisku bodů má 100% zisk na svém kontě z hráčů, kteří odehráli čtyři a více utkání, stále sedm kuželkářů. První příčku drží zástupce Sokola Husovice Zdeněk Vymazal před Martinem Sittou z KK Zábřeh.

V příštím kole se hraje zajímavé utkání v Dačicích, kde se představí Slavoj Praha, který tam hraje v posledních letech vždy dobře a to slibuje při dobré formě obou družstev zajímavé utkání. Loni zvítězil Slavoj v Dačicích 6:2. Rovněž v Náchodě nebude o drama nouze. Domácí hostí třetího v tabulce Lokomotivu Českou Třebovou. Poslední v pořadí Moravská Slavia Brno hostí Spartak Přerov a bude hrát o to, zda si na své konto připíše první ligové vítězství v tomto ročníku soutěže.

Datum: 25. 10. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa