ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Jakub Ouhel zazářil v Nové Bystřici!

Třináctý ročník Poháru mladých nadějí zahájil o svátku 28. září 2009 čtyřmi turnaji v Nové Bystřici, Podbořanech, Valašském Meziříčí a Vrchlabí.

Na to, že nám sezóna teprve začíná, byla účast víc než solidní. Prvního turnaje se zúčastnilo celkem 250 dětí. Takže opět výrazný nárůst oproti loňskému ročníku. Na startu se objevilo hodně nových tváří, což ukazuje, že kuželky jsou i pro ty nejmladší stále přitažlivé a prostě mají své kouzlo. Bohužel se prvnímu turnaji nevyhnul problém, kterým byla porucha na kuželně ve Valašském Meziříčí. Vše se nakonec podařilo odehrát do 6. října.

Nejvyšší výkon viděli diváci v Nové Bystřici. Předvedl jej kamenický Jakub Ouhel a měl hodnotu plných 287 kuželek, což znamenalo i vysoký bodový zisk do celkového pořadí hráčů. Z mladších žáků zahrál výborně ve Valašském Meziříčí opavský Petr Hendrych (268). V kategorii mladších žákyň zahrála dobře ve Valašském Meziříčí domácí Natálie Topičová (254). Mezi staršími žákyněmi byl nejvyšší výkon 269 kuželek v podání luhačovické Michaely Semelové.

Průběžné pořadí uvedu až po odehrání 2. série turnajů. Věnujte pozornost datu narození svých svěřenců. Za Opavu hrál jeden dorostenec, kterého jsem pochopitelně z výsledků vyřadil a blanenský Jan Matysík podle údajů ze sekretariátu ČKA není registrován.

Děkuji všem pořadatelům za včasné zaslání výsledků. Přeji hodně zdaru v dalších kláních a nezapomeňte poslat včas přihlášky pro další turnaj.

Datum: 12. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John